Чи буде збільшення тарифів для населення - довгоочікувана відповідь Кабміну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Чи буде збільшення тарифів для населення - довгоочікувана відповідь Кабміну

Чи буде збільшення тарифів для населення - довгоочікувана відповідь Кабміну
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства фінансів Сергій Марченко звернувся до українських громадян та повідомив важливу новину - він заявив, що збільшення тарифів для населення у меморандумі з МВФ не передбачається, тому українцям не потрібно хвилюватися. З такою заявою представник Кабінету міністрів виступив під час години запитань до уряду 5 червня. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради України.

Прем'єрміністр Денис Шмигаль оперативно відреагував слова нардепа Олександра Дубінського про те, що у меморандумі з МВФ вказано про підвищення тарифів на опалення. Очільник Кабміну наголосив, що подібні твердження не відповідають дійсності.

"Наведена вами інформація частково не відповідає дійсності і є брехнею", - заявив Денис Шмигаль.

Після цього очільник Мінфіну Сергій Марченко підкреслив, що "збільшення тарифів не передбачається".

"Щодо програми МВФ - там є реформи, які і так ми маємо зробити", - заявив міністр.

Варто звернути увагу на те, що відповідно до проєкту меморандуму з МВФ, міністри зобов'язуються застосовувати ринкову схему ціноутворення. З 1 липня 2020 року постанова уряду про спецзобов'язання "Нафтогазу" з продажу палива для потреб населення втратить чинність. Починаючи з опалювального сезону 2020-2021 років тарифи на опалення будуть переглядатися не рідше одного разу на рік напередодні старту опалювального сезону.

В Кабміні запевняють, що тарифи будуть відображати витрати на газ і супутні витрати, включаючи капітальні інвестиції на модернізацію тепломереж.

"Для забезпечення безпеки поставок газу в разі волатильності оптових цін буде створений Тимчасовий гарантований постачальник. ТГП буде обраний на конкурсній основі в червні. Загалом уряд зобов'язується докладати зусиль щодо запобігання повторного виникнення квазі-бюджетного дефіциту і посилення конкуренції... для досягнення енергетичної незалежності", - йдеться в повідомленні.

Офіційний Київ надіється, що МВФ підтримає нову кредитну програму на 5 млрд доларів, а наступного дня буде виплачений перший транш.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що уже 9 червня відбудеться довгоочікуване засідання ради директорів Міжнародного валютного фонду під час якого пройде затвердження нової програми фінансування stand-by для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?