Куди українці можуть полетіти у відпустку - в МЗС все пояснили
Категорія
Україна
Дата публікації

Куди українці можуть полетіти у відпустку - в МЗС все пояснили

Куди українці можуть полетіти у відпустку - в МЗС все пояснили
Джерело:  online.ua

Багатьох українців цікавить питання, де можна безпечно для здоров'я відпочити влітку цього року, якщо так багато країн ще остаточно не впоралися із наслідками пандемії коронавірусу. Хоча спектр держав, де можна чудово провести відпустку, цьогоріч значно зменшився, однак все одно українцям є з чого вибирати. Так очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба поділився з українцями радісною новиною - дипломат розповів, що уже проводить переговори з низкою країн про відкриття авіасполучення. Серед них - Туреччина, Греція та Іспанія. Такою інформацією глава МЗС поділився в ефірі одного з українських телканалів, передає ONLINE.UA.

"Ми плануємо відкривати авіасполучення від 15 червня, але, звичайно, ми можемо відкритися, але треба, щоб наші партнери теж відкрилися. Тому ми зараз ведемо переговори з країнами, щоб вони відкривалися для нас, і щоб наші літаки могли вже регулярно мати рейси", - заявив Кулеба.

Окрім того, він звернув увагу українців на те, що наразі вже завершилися переговори з турецькою владою.

"Ми вже поговорили з Туреччиною, і вона вже готова приймати українських туристів. Працюємо з Грецією, з Іспанією. Тобто з країнами, які найбільш популярні серед українців", - розповів міністр.

Також Дмитро Кулеба підкреслив, що в Іспанії ситуація доволі неоднозначна - країна мала намір відкриватися для сусідів - Франції і Португалії, - але "там непроста пандеміологічна ситуація, тому вони перенесли відкриття".

"Але ми виходимо з того, що в цілому за другу половину червня країни будуть приймати рішення про те, коли і на яких умовах відкриватися", - заявив український дипломат, висловивши надію на поступове відновлення авіасполучення вже протягом липня-серпня.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Франція та Німеччина виступили зі спільною ініціативою створення фонду  відновлення для допомоги різним країнам, які постраждали від епідемії коронавірусу COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?