В ЄС ухвалили доленосне рішення щодо відкриття кордонів - про що домовились
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС ухвалили доленосне рішення щодо відкриття кордонів - про що домовились

В ЄС ухвалили доленосне рішення щодо відкриття кордонів - про що домовились
Джерело:  online.ua

Коронавірус COVID-19 продовжує поширюватися світом, тож у Європейському союзі вирішили не відкривати кордонів з третіми країнами у найближчий місяць. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

За словами єврокомісара з внутрішніх справ Ільви Юханссон, йдеться про закриття кордонів щонайменше до 1 липня.

Водночас влада окремих європейських країн погодилась на відкриття внутрішніх кордонів. Це повинно статися вже до кінця червня.

Наразі представникам держав Євросоюзу необхідно узгодити серію кроків, які необхідні для відкриття загальних зовнішніх кордонів на початку наступного місяця.

Нагадаємо, попередня домовленість про закриті кордони вказує на орієнтовну дату 15 червня.

Станом на початок червня з однієї до іншої країни ЄС можна виїхати лише за умови дійсно невідкладної причини. Невідкладність мотивів вирішуватимуть представники внутрішньої влади, а не загально європейської.

Нагадаємо, європейські кордони лишаються закритими з березня 2020 року. Окремі країни, наприклад — України, отримали дозвіл лише на проведення евакуації своїх громадян через поширення коронавірусу COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, ДПСУ звернулася до іноземних колег із сусідніх держав з питанням щодо відновлення руху через пункти пропуску на кордоні. Листи прикордонники спрямували до Словакії, Молдови, Угорщини. Представники прикордонної служби останньої наголосили — ще не час відновлювати кордон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?