Facebook попередив про важливу зміну у регулюванні соцмережі - до чого готуватись
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook попередив про важливу зміну у регулюванні соцмережі - до чого готуватись

Facebook попередив про важливу зміну у регулюванні соцмережі - до чого готуватись
Джерело:  online.ua

Адміністрація Facebook оголосила про початок роботи нових правил соціальної мережі. Згідно з оновленням, особливою поміткою маркуватимуть сторінки та публікації, автори яких пов'язані з урядами країн. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні дані.

Станом на 5 червня перші такі маркування вже сталися. Відповідне рішення фахівці компанії ухвалюватимуть, ґрунтуючись на відомості про фінансування медіа, його власників, структуру власності, редакційну політику.

Відповідну команду експертів, яка розробила критерії, сформували з 65 представників медіа з усього світу.

Представники ЗМІ, які не згодні з отриманим маркуванням, можуть оскаржити рішення адміністрації Facebook. Для цього їм необхідні докази власної незалежності від уряду.

До низки таких доказів відвели висновки недержавних медіаекспертів, або ж законодавство країни, яке гарантує незалежність.

Керівництво соціальної мережі планує брати до уваги різноманітні специфічні фактори. Наприклад, рівень свободи слова в окремих державах.

Також Facebook попередила про блокування реклами від урядових медіа у період виборів президента Сполучених Штатів — голосування відбудеться наступного листопада. Таке рішення ухвалили після виборів 2016 року, коли владу РФ звинуватили у втручання до процесу.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Facebook раніше відмовилися підтримати представників Twitter у їх суперечці з президентом Дональдом Трампом.

Засновника компанії Марк Цукерберг стверджує, що оцінив дописи президента як "глибоко образливі". Утім, у соціальній мережі не будуть маркувати чи видаляти ці публікації.

Напередодні у вівторок, 2 червня, бізнесмен провів віртуальну бесіду з представниками Facebook з цього приводу. Останні влаштували своєрідну акцію протесту через бездіяльність соцмережі на обурливі дописи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?