В Україні готують масштабні військові навчання - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні готують масштабні військові навчання - що відбувається

В Україні готують масштабні військові навчання - що відбувається
Джерело:  Укрінформ

В кінці літа ЗСУ проведуть масштабні військові навчання, щоб українські військові були готові в повному обсязі до виконання бойових завдань щодо можливого відбиття вторгнення Росії в Україні. На них будуть відпрацьовані всі нюанси нової системи управління Збройними силами України командуванням ООС. Про це повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Командування Об'єднаними силами - це той орган, який буде здійснювати управління застосування Збройних сил, іншими складовими сектору безпеки і оборони в разі масштабного вторгнення в Україну або будь-яких інших локальних конфліктів. Зараз командування Об'єднаних сил проходить завершальний етап злагодження, тобто підготовки до управління. Ми виконуємо окремі локальні завдання і в кінці літа - початку осені відбудуться великі навчання, в ході яких ми будемо повним чином здійснювати управління відповідними угрупованнями військ ", - пояснив Наєв.

Він підкреслив, що після масштабних військових навчань командування Об'єднаних сил буде вважатися таким, що готове до виконання завдань в повному обсязі і прийняти на себе функцію управління ООС на Донбасі, якщо відповідне рішення буде прийнято.

Наєв також зазначив, що вже в двох областях України, в Херсонській і Миколаївській, військові і правоохоронці посилили охорону об'єктів критичної інфраструктури через загрозу вторгнення Росії. За його словами, до цих заходів залучено як військові, так і інші складові сектора безпеки СБУ, Національної гвардії, поліції і підрозділів, які здійснюють розвідувальну діяльність.

"Ми спланували посилення охорони критично важливих об'єктів. Зокрема, це стосується і водопроводу нашої дніпровської води на тимчасово окуповані території. Ми всі ці об'єкти посилили - і охорону, і оборону, а також проводимо певні контрдиверсійні і контртерористичні заходи", - запевнив Наєв.

Нагадаємо, в Україні відновлюють весняний призов в армію, який був тимчасово припинений через пандемію коронавіруса. В рамах весняного призову на строкову військову службу планують призвати 16,5 тисячі українців. Крім того, на службу призвуть 500 офіцерів запасу. Вже з 2 липня вони пройдуть тримісячні спецкурси підвищення кваліфікації, а після будуть спрямовані на посади у військові частини Збройних сил України. Відповідний наказ вже підписав міністр оборони. До участі в Операції об'єднаних сил на Донбасі покликані офіцери запасу залучатися не будуть. Вони можуть піти служити в ООС тільки добровільно за умови укладення контракту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні готують масштабні військові збори резервістів і військовозобов'язаних. До навчань залучать 28 тисяч осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?