Брехлива система отруює життя людей - Бенскі присвятив видовищну картину протестам в США
Категорія
Культура
Дата публікації

Брехлива система отруює життя людей - Бенскі присвятив видовищну картину протестам в США

Брехлива система отруює життя людей - Бенскі присвятив видовищну картину протестам в США
Джерело:  online.ua

Популярний у всьому світі британський анонімний художник Бенксі вразив нової видовищної картиною. Свою нову роботу він присвятив протестам в США, які виникли після вбивства поліцейськими афроамериканця Джорджа Флойда. Бенксі, який завжди реагує на важливі соціально-політичні теми і привертає увагу всього світу до проблем людей, зізнався, що не відразу хотів висловлюватися на цю тему, але після того, як зрозумів, що ситуація стала наслідком проблеми білих людей, а не темношкірих, вирішив оприлюднити свою точку зору. Нова картина Бенксі стала дуже популярною в мережі - через кілька хвилин після публікації її подивилися близько мільйона осіб, передає ONLINE.UA.

На новій картині Бенксі зображений стихійний меморіал з квітами, свічками і портретом. Конкретної людини на ньому впізнати неможливо - це чорний силует. Над меморіалом висить прапор США, край якого загоряється від свічки.

"Кольорових людей обманює система. Біла система. Немов прорвана труба затоплює квартиру сусідів, що живуть знизу. Брехлива система перетворює їх життя в постійні страждання, але трубу повинні чинити не вони. Вони і не можуть, ніхто не впустить їх у квартиру зверху. Це проблема білих. І якщо білі її не починять, то хтось повинен буде піднятися до них і вибити двері ", - прокоментував свою нову роботу Бенксі.

Фото картини Бенксі миттєво зібрало сотні коментарів в мережі. Тисячі людей підтримали задумку художника і подякували йому за потужний посил, адресований американський владі. При цьому деякі розкритикували позицію художника. Вони розцінили його слова як підтримку дій поліцейських. Вони вимагають припинити в США практику систематичного расизму і впровадити рівноправність для всіх людей в країні, незалежно від кольору їх шкіри.

Як відомо, масові акції протесту спалахнули в десятках американських міст через смерть 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда в результаті жорсткого затримання поліцейськими в Міннеаполісі. Американський лідер Дональд Трамп погрожує застосувати армію через заворушення, які охопили американські міста, щоб захистити мирне населення від розбоїв і грабежів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Бенксі вразив світ нової проникливою картиною в підтримку медиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?