Названі найкорисніші продукти при лікуванні коронавіруса
Категорія
Технології
Дата публікації

Названі найкорисніші продукти при лікуванні коронавіруса

Названі найкорисніші продукти при лікуванні коронавіруса
Джерело:  online.ua

Поки весь світ знаходиться в пошуках ефективних ліків і вакцини проти коронавіруса, групи міжнародних дослідників намагаються досконально вивчити нову інфекцію і зрозуміти, як з нею можна боротися до появи лікарських препаратів. Як виявилося, в боротьбі і в лікуванні коронавіруса важливу роль відіграє вітамін К, який регулює згортання крові і може захистити від пневмонії, спричиненої Covid-19. Експерти з'ясували, що люди, які багато споживали в їжу шпинату, броколі та інших зелених овочів, а також яєць, голландського сиру і чорниці, багатих на вітамін К, набагато легше переносять коронавірус і не вмирають від наслідків інфекції. До такого висновку дійшли нідерландські медики з лікарні міста Неймеген, які вважають своє відкриття справжнім проривом в лікуванні коронавіруса, передає ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Нідерландські вчені нагадали, що Covid-19 викликає згортання крові і призводить до деградації еластичних волокон в легенях. Вітамін К, який потрапляє в організм через їжу і всмоктується в шлунково-кишковому тракті, є ключем до вироблення білків, які регулюють згортання і відповідно можуть захистити від хвороб легенів.

"Зараз у нас є засіб, який не має побічних ефектів. Рада - приймати вітамін К. Навіть якщо він не допомагає проти важкого захворювання Covid-19, він корисний для кровоносних судин, кісток і, ймовірно, також для легких", - заявляють вчені.

Вони привели в приклад Японію, де в регіонах з високим споживанням натто, традиційної японської страви з соєвих бобів з високим вмістом вітаміну К, ніхто не помер від коронавіруса.

"Я працював з японським ученим в Лондоні, і він сказав, що в тих регіонах Японії, де люди їдять багато натто, немає жодної людини, яка би померла від Covid-19. Це коштувало б уважно вивчити", - підкреслив доктор Роб Янссен , який бере участь в дослідженні нідерландських експертів.

На даний момент вчені шукають фінансування для проведення клінічних випробувань. Вони збираються перевірити ефект вітаміка К таким чином: одній групі важко хворих коронавірусів запропонують велику дозу вітаміну К, а інший - плацебо, тобто "пустушку". Якщо виявиться, що вітамін К здатний активувати білок, який є виключно важливим для захисту легенів, і виявиться безпечним, то їх відкриття стане справжнім проривом в лікуванні коронавірусної інфекції, що викликає смертельну пневмонію.

В даний час вченим вдалося провести лише одне невелике дослідження, в якому взяли участь 134 пацієнта з COVID-19, госпіталізованих в період з 12 березня по 11 квітня, поряд з контрольною групою з 184 пацієнтів відповідного віку. В ході наукової роботи було встановлено, що у пацієнтів, які померли або надійшли в реанімацію з діагнозом зараження Covid-19, спостерігався дефіцит вітаміну К.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що німецькі вчені назвали продукт, який знижує імунітет при боротьбі з бактеріальною інфекцією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?