В Україні хочуть влаштувати розпродаж в'язниць - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні хочуть влаштувати розпродаж в'язниць - що відбувається

В Україні хочуть влаштувати розпродаж в'язниць - що відбувається

В Україні заморозили вже десятки тюрем, в яких зараз не відбувають покарання злочинці. Закриті об'єкти планують виставити на продаж. Мін'юст розраховує, що розпродаж в'язниць вдасться розпочати вже влітку 2020 року. Для цього потрібно рішення Верховної Ради, на розгляді якої знаходиться відповідний законопроєкт. Планами відомства поділився міністр юстиції Денис Малюська, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

"Ми дійсно скорочуємо кількість тюрем. Ми «заморозили» дев'ять в'язниць на цьому тижні. Є й інші десятки об'єктів, які ми готові виставити на продаж. Щиро сподіваюся, що Верховна Рада прийме цього літа законопроєкт, який це дозволяє. Він, власне, зареєстрований в Раді. Відповідно, ми плануємо великий розпродаж в'язниць протягом цього літа-осені ", - розповів чиновник.

Міністр підкреслив, що відомство хоче продати якомога більше в'язниць, на які, за словами Малюськи, є попит. Найцікавіші локації, на думку чиновника, знаходяться у Львові.

"У межах міста є відразу дві установи, які потенційно можна продати, і які будуть коштувати дорого", - сказав він.

Малюська пояснив, що купівельний інтерес до в'язниць викликаний не приміщенням, а земельною ділянкою. Він також додав, що в першу чергу відомство планує виставити на продаж закриті СІЗО.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в деяких українських СІЗО заробили платні камери з поліпшеними умовами для в'язнів. Як облаштовані VIP-камери, показав на фото міністр юстиції Денис малюська.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?