Ми йдемо по пеклу - ще в одній країні б'ють на сполох через критичну ситуацію з коронавірусом
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми йдемо по пеклу - ще в одній країні б'ють на сполох через критичну ситуацію з коронавірусом

Ми йдемо по пеклу - ще в одній країні б'ють на сполох через критичну ситуацію з коронавірусом
Джерело:  online.ua

Ситуація з коронавірусів в Вірменії критична. Сотні людей з підтвердженим діагнозом не можуть отримати медичну допомогу, так як в лікарнях не вистачає місць. Вже зареєстровані перші смерті людей через перезавантаження системи охорони здоров'я - як мінімум дві людини померли в загальному відділенні, тому що в реанімації не було місць. Про вкрай складну ситуацію з пандемією в країні розповів прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, який сам вже перехворів коронавірусом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

"Ми досягли критичної позначки і йдемо по пеклу. У Вірменії зараз є близько 200 хворих, які чекають черги на госпіталізацію. Система охорони здоров'я перевантажена і не встигає госпіталізувати хворих. Є випадок, коли через запізніле надання медичної допомоги помер чоловік. Два випадки смерті зареєстровані , коли пацієнти були у загальному відділенні, оскільки в реанімаційному відділенні не було місць ", - повідомив Пашинян.

Політик закликав громадян не вірити чуткам про те, що коронавірус нібито не існує і про марність носіння масок, так як все це міфи. За словами Пашиняна, потрібно виключити в країні будь-яку пропаганду проти дотримання санітарних норм в рамках боротьби з коронавірусом. Він запевнив, що уряд навмисне збільшує кількість інфікованих і всі свої сили направив на боротьбу з інфекцією.

При цьому Пашинян додав, що влада вирішила не вводити загальний карантин в Вірменії, оскільки не впевнена, що громадяни будуть його дотримуватися. Також не розглядається і тотальна самоізоляція через важкі економічні наслідкі для країни.

Нагадаємо, за останню добу в Вірменії коронавірус виявили у 547 людей, загальне число підтверджених випадків зараження з початку пандемії вже перевищило 12,5 тисячі. Уже 259 осіб в Вірменії померли від ускладнень, викликаних коронавірусною хворобою. Загострилася ситуація в останній тиждень - п'ятий день поспіль щоденний приріст хворих становить понад 500 осіб.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заразився коронавірусом. Він переніс інфекцію без симптомів, а імовірно заразився від офіціанта під час робочої наради уряду. Молодий чоловік, як потім з'ясувалося, з позитивним тестом на COVID-19, приніс прем'єру воду без рукавичок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?