Не потрібно злитися і заздрити - Зеленський раптово звернувся до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Не потрібно злитися і заздрити - Зеленський раптово звернувся до українців

Не потрібно злитися і заздрити - Зеленський раптово звернувся до українців
Джерело:  online.ua

Світле свято Трійця в 2020 році випало на 7 червня. З цієї нагоди до українців звернувся президент країни Володимир Зеленський, який закликав людей не злитися і не заздрити, а жити зі світлою душею і совістю кожен день, не тільки на Трійцю. Своє привітання український глава опублікував на особистій сторінці в соцмережі, повідомляє ONLINE.UA.

У своєму зверненні Зеленський зазначив, що кожен українець святкує Трійцю по-своєму - хтось збирається всією сім'єю за святковим столом, хтось молиться, а хтось згадує померлих рідних.

"І що б хто не робив в цей світлий день, вірю - все ми будемо дотримуватися старовинного народного звичаю: не будемо сваритися, тримати на кого зла і заздрити. Думаю, ніхто не буде проти, щоб в цьому плані кожен новий день був, як свято Трійці. Тому що тільки з чистою душею і серцем, без зла, образ і поганих думок ми з вами зможемо зробити нашу країну кращою ", - написав Зеленський.

Нагадаємо, свято Трійця припадає на 50-й день після Великодня. У цей день православні християни згадують подію, описану в новозавітній книзі Діяння апостолів - зішестя Святого Духа на 11 апостолів і Богородицю, а також самого триєдиного Бога - Отця, Сина і Святого Духа. У цей період святкуються також народні Зелені святки, які знаменують настання літа. Селяни з давніх часів в День Святої Трійці просили у землі родючості і гарного врожаю, ходили в ліси і поля за цілющими травами, становили букети і прикрашали ними будинки.

Раніше ONLINE.UA робив добірку кращих привітань з Трійцею. У ній ви знайдете гарні вірші, оригінальні смс і яскраві листівки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?