Катування та нелюдське поводження - розкрита шокуюча статистика поліцейського свавілля в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Катування та нелюдське поводження - розкрита шокуюча статистика поліцейського свавілля в Україні

Катування та нелюдське поводження - розкрита шокуюча статистика поліцейського свавілля в Україні
Джерело:  online.ua

На тлі гучних резонансних злочинів з боку поліцейських, який потрясли Україну за останній місяць, Державне бюро розслідувань розкрило шокуючу статистику поліцейського свавілля в нашій країні. Як виявилося, слідчі ДБР розслідують близько 5 тисяч кримінальних справ за злочинами, скоєними правоохоронцями. Серед них факти жорстокого поводження і тортур з боку поліцейських щодо громадян. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ДБР.

"У структурі Головного слідчого управління та територіальних управлінь ДБР створені відповідні підрозділи, які здійснюють досудове розслідування фактів вчинення співробітниками правоохоронних органів злочинів, в тому числі що стосуються жорстокого поводження і тортур. Вказану категорію злочинів розслідують найдосвідченіші слідчі Державного бюро розслідувань", - повідомив в. о. Директора Державного бюро розслідувань Олександр Соколов.

Таку шокуючу статистику в.о. директора ДБР привів на під час координаційної наради керівників правоохоронних органів на чолі з генпрокуроркою України Іриною Венедіктовою. Головною темою наради був план протидії тортурам працівниками органів правопорядку, а також нелюдське і принижуюче гідність поводження і покарання. Це гостре і невідкладне питання виникло після того, як поліцейські в Кагарлику добу ґвалтували і катували жінку, а правоохоронці Павлограда Дніпропетровської області примушували людей через фізичне і психологічне насильство до зізнання у скоєнні злочинів, щоб підвищити розкриваність злочинності в регіоні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що генпрокурор України Ірина Венедіктова терміново звернулася до українців  і повідомила деталі розслідування кричущих злочинів правоохоронців, в тому числі, вбивства 5-річного Кирила Тлялова, якого застрелили п'яні поліцейські у дворі житлового будинку по необережності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?