Війну ще не виграли - українців попередили про неминучу небезпеку
Категорія
Україна
Дата публікації

Війну ще не виграли - українців попередили про неминучу небезпеку

Війну ще не виграли - українців попередили про неминучу небезпеку
Джерело:  online.ua

Україна ще не виграла війну з коронавірусом, тому українці повинні дотримуватися правил профілактики та дотримуватися рекомендацій МОЗ, щоб уберегти себе і свою сім'ю від інфекції. У багатьох країнах світу вже оголосили про початок другої хвилі пандемії, тому і українці повинні бути готові до більш гострого спалаху захворювання, хоча і на сьогоднішній день ситуація в країні викликає занепокоєння. З таким попередженням до українців 7 червня звернувся міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє ONLINE.UA.

Чиновник нагадав, що останніми днями статистика захворюваності в Україні показує не менше 500 нових випадків зараження на добу. Це найвищі показники в країні з початку пандемії, яку вдалося стримувати завдяки жорсткому карантину. Степанов пояснив, що часткова відміна обмежень і введення адаптивного карантину в регіонах не означає, що небезпека минула. Але стрімке зростання числа нових хворих, на думку міністра, говорить про те, що українці легковажно ставляться до рекомендацій МОЗ, а це може привести до того, що уряду доведеться знову посилювати карантин.

"Цю війну з COVID-19 ми ще не виграли. Ви бачите, статистика останніх днів, коли кількість захворювань більше 500 осіб на добу ... Рівень передачі вірусу в Німеччині останні дні перевищує критичні значення, також Китай, звідки почалася пандемія, оголосив про можливості нового спалаху. Дотримуйтесь соціальної дистанції, користуйтеся масками, антисептиками - це все те, що буде берегти ваше здоров'я і ваше життя ", - закликав Степанов українців.

Нагадаємо, в Україні, незважаючи на загострення ситуації із захворюваністю на коронавірус, з 5 червня розпочався новий етап ослаблення карантину. У регіонах дозволили роботу закладів громадського харчування, зокрема прийому відвідувачів в приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів, особам старше 60 років дозволили не дотримуватися зобов'язання по самоізоляції. Крім того, з 5 червня в Україні відновили внутрішнє авіасполучення, а з 15 червня обіцяють почати міжнародні авіарейси в держави, які відкрили аеропорти для українців. Також в країні дозволені перевезення пасажирів легковими автомобілями в кількості до 5 осіб включно з водієм (без урахування дітей у віці до 14 років).

У той же час за індикаторами захворюваності місто Київ, Волинська, Житомирська, Львівська, Рівненська і Чернівецька області, а за кількістю тестувань - Донецька і Луганська області, не проходять для пом'якшення карантину. Тому для цих областей вищеназвані карантинні обмеження не відміняються.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що станом на 7 червня число хворих на коронавірус в Україні різко зросло. За останню добу інфекцію діагностували у 485 осіб, з початку пандемії в нашій країні зафіксовано вже майже 27 тисяч випадків захворювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?