НАТО направили десятки військових кораблів в Балтійське море - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО направили десятки військових кораблів в Балтійське море - що сталося

НАТО направили десятки військових кораблів в Балтійське море - що сталося
Джерело:  online.ua

У неділю, 7 червня, в Балтійському морі стартували найбільші багатонаціональні практичні військові навчання за участю кораблів, підводних човнів і літаків країн-членів НАТО. У Балтійське море в районі Кильскої бухти і Датських проток спрямовані 29 кораблів, 29 літаків і вертольотів, а також близько трьох тисяч військовослужбовців з 17 країн-членів НАТО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ERR.

Відомо, що в масштабних навчаннях НАТО візьмуть участь військові з Канади, Данії, Естонії, Франції, Німеччини, Греції, Італії, Латвії, Литви, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Іспанії, Туреччини, Великої Британії та США, а також Швеції та Фінляндії . Крім іншого, в навчаннях будуть задіяні два оперативних корабельних угруповання альянсу - Перша Постійна військово-морська група НАТО і Перша постійна мінно-тральна група НАТО. Кораблі і авіація відпрацьовуватимуть завдання протичовнової і протиповітряної оборони, протимінної боротьби, а також організації морської блокади.

"Навчання сприятимуть підвищенню гнучкості і взаємодії між союзниками і партнерами для зміцнення потенціалу спільного реагування, а також продемонструють міжнародну рішучість забезпечувати стабільність в регіоні Балтійського моря, а при необхідності і захищати його", - відзначили військові.

В Європейському командуванні збройних сил США уточнили, що з метою забезпечення безпеки і здоров'я задіяних військовослужбовців у зв'язку з пандемією коронавіруса навчання проходитимуть виключно на море, наземних операцій, зокрема, висадки десанту, що не передбачається.

Нагадаємо, вперше щорічні навчання Baltops почали проводитися в регіоні Балтійського моря в 1972 році в розпал холодної війни. В альянсі заявляють, що вони є "наочною демонстрацією прихильності НАТО підтримання миру і безпеки в регіоні шляхом підготовки сил, які здатні швидко реагувати в кризових ситуаціях".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна накинулися з гучними звинуваченнями на НАТО через навчання в Баренцевому морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?