Вже можна оформляти - Кабмін повідомив чудову новину українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

Вже можна оформляти - Кабмін повідомив чудову новину українцям

Вже можна оформляти - Кабмін повідомив чудову новину українцям
Джерело:  online.ua

Фізичні особи-підприємці, які не мають найманих працівників та вимушено не працювали через коронавірусний карантин, можуть отримати від держави фінансову допомогу по частковому безробіттю. Для оформлення допомоги потрібно звернутися в центр зайнятості за місцем сплати ЄСВ і зібрати необхідний пакет документів протягом 90 днів після скорочення підприємницької діяльності. Як оформити допомогу по безробіттю ФОП, розповідає ONLINE.UA з посиланням на пре-службу Державного центру зайнятості.

Оформити допомогу по частковому безробіттю ФОП вже можна з понеділка, 8 червня. Допомога буде розрахована за кожну годину скорочення діяльності і з розрахунку двох третин від бази нарахування ЄСВ, але не більше мінімальної заробітної плати - 4723 грн в місяць. Допомога по безробіттю фізичні особи-підприємці буде виплачена за на період призупинення або скорочення діяльності і протягом 30 календарних днів після завершення карантину. З суми наданої допомоги ФОП не доведеться виплачувати податок на доходи фізичних осіб і військовий збір.

Нагадаємо, 27 квітня 2020 Кабмін прийняв постанову "Про виділення коштів для надання фінансової допомоги Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття". Документ передбачає надання 4,7 млрд грн для виплати допомоги по частковому безробіттю на період карантину. З початку реалізації проекту правом на отримання такої допомоги вже скористалися тисячі суб'єктів малого та середнього підприємництва, які використовують найману працю. Станом на 5 червня вже прийнято 10862 позитивних рішень про надання допомоги для покриття витрат на зарплату 110 тисячам 202 працівникам.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін готує нову грошову допомогу українцям, які постраждали через карантин. Планується ввести нові виплати на дітей, які зможуть отримувати фізичні особи-підприємці, які призупинили бізнес через введені обмеження. Допомогу в розмірі прожиткового мінімуму зможе отримати один з батьків по догляду за дитиною до 10 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?