Трамп зробив новий подарунок Путіну - генерал вказав на величезну помилку президента США
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп зробив новий подарунок Путіну - генерал вказав на величезну помилку президента США

Трамп зробив новий подарунок Путіну - генерал вказав на величезну помилку президента США
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп зробив чергову величезну помилку і зіграв на руку главі Кремля Володимира Путіна. Цей політичний провал може коштувати великої ціни, в першу чергу для безпеки Америки. Таким чином відставний американський генерал, колишній командувач Сухопутних військ США в Європі Бен Ходжес прокоментував рішення Трампа вивести американських військових з Німеччини. На його думку, цей наказ Трампа став новим подарунком Путіну, який заради нього Кремль навіть нічого не зробив. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Politico.

Генерал підкреслив, що рішення президента США Дональда Трампа не ґрунтується на стратегічному аналізі та стало сюрпризом для Пентагону, Конгресу, американських дипломатів і військових в Європі, а також союзників по НАТО, особливо для Німеччини. Він вважає, що Трамп не розуміє простої істини, оскільки найбільше скорочення американської військової присутності в Європі вигідно тільки для Росії.

"Кремль не зробив нічого, щоб заслужити такий подарунок ... Не сталося змін в поведінці в Україні та Сирії, уздовж східного флангу НАТО і на Чорному морі, в Грузії. Рішення ілюструє, що президент не зрозумів, наскільки важливі американські війська, розміщені в Німеччини, для безпеки Америки ", - заявив колишній командувач Сухопутних військ США в Європі.

Він нагадав, що мова йде про скорочення майже третини американського військового контингенту в Німеччині, а вона є ключовим у стратегії НАТО щодо стримування агресора. На думку колишнього воєначальника, подібного роду проекти можуть привести до розпаду союзу США з Європою, до того ж вони загрожують згуртованості всередині альянсу. Ходжес звернув увагу на те, що Трамп прийняв гучне рішення самовільно - ні Конгресу, ні американським командувачем в Європі, ні Німеччині, ні НАТО ніхто не повідомляв про плани Вашингтона значно скоротити військовий контингент в ФРН.

Нагадаємо, Трамп розпорядився до вересня вивести з ФРН 9500 американських солдатів і офіцерів, а максимальне число військовослужбовців США, які можуть одночасно знаходитися в ФРН, обмежити 25 тисячами - зараз в Німеччині перебувають 34,5 тисяч американських військових.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що виведення американських військ з Німеччини не перше скандальне рішення Трампа за останні дні. До цього президент США вирішив повернути Росію до складу "Великої сімки", звідки її виключили після окупації Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?