Коронавірус міг з'явитися влітку 2019 - шокуючі дані про пандемію
Категорія
Світ
Дата публікації

Коронавірус міг з'явитися влітку 2019 - шокуючі дані про пандемію

Коронавірус міг з'явитися влітку 2019 - шокуючі дані про пандемію
Джерело:  online.ua

Команда спеціалістів Гарвардської Медичної школи припустила, що коронавірус COVID-19 міг поширюватися у китайському місті Ухань ще з серпня 2019 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

До дослідження також залучили представників Бостонського університету охорони здоров'я та дитячої лікарні Бостона. Фахівці вивчили супутникових світлим місць для паркування біля уханьських лікарень та дані щодо пошуку в інтернеті.

Йдеться про період з 9 січня 2018 року до 30 квітня 2020-го. Різке збільшення транспорту на паркінгах зафіксували ще у серпні 2019 року. Піковим періодом став грудень.

Водночас користувачі інтернету спровокували сплеск запитів щодо "кашлю" та "діареї" також минулого грудня — до офіційного визнання епідемії у Китаї.

"Ці дані насправді особливо переконливі, тому що ми бачили збільшення кількості людей, які шукали шлунково-кишкове захворювання — діарею... і тепер ми знаємо, що шлунково-кишкові симптоми є справді важливим маркером для COVID-19", - цитує телеканал Джона Браунштейна, головного інноваційного директора дитячої лікарні Бостона.

Він додав, безпосередньо збільшення транспорту на місцях паркування не можна просто так пов'язати з вірусом. Утім, вчені говорять, що все це свідчить про ймовірну появу вірусу ще до ідентифікації на горезвісному ринку морепродуктів в Ухані.

"Ці дані також підтверджують гіпотезу про те, що вірус виник природним шляхом у Південному Китаї та потенційно вже циркулював під час появи Уханського кластера", - додав експерт.

Станом на 9 червня у світі підтвердили вже понад 7,1 мільйона випадків COVID-19. Померли 406 тисяч людей.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Володимир Зеленський у своєму новому інтерв’ю зважився на шокуюче зізнання — він вперше публічно розповів, що серйозно хотів заразитись коронавірусом. Коли журналіст поцікавився, чому виникло подібне дивне бажання — президент заявив, що планував на власному прикладі продемонструвати абсолютно усім українцям, "що це страшно".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?