Ми повинні - генсек НАТО попередив світ про нові загрози
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми повинні - генсек НАТО попередив світ про нові загрози

Ми повинні - генсек НАТО попередив світ про нові загрози
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг озвучив важливе попередження для міжнародної спільноти, а також нарешті представив своє бачення майбутнього Альянсу на найближчі десять років. Він звернув увагу на те, що військова активність РФ названа в числі найбільших викликів, оскільки саме РФ продовжує свою військову діяльність безупинно - і даний факт не можна ігнорувати. За словами Столтенберга, ІДІЛ та інші терористичні угруповання також набираються сміливості. Не можна забувати й про те, що дезінформацію і пропаганду просувають як державні, так і недержавні суб'єкти. Окрім того, підйом КНР докорінно змінює глобальний баланс сил. На переконання очільника блоку, пандемія COVID-19 лише підсилила існуючі тенденції і напруженість. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Альянсу.

"Щоб впоратися з цими викликами, а також зі зростаючим числом невійськових загроз, таких як пандемії, кібератаки, дезінформаційні та пропагандистські кампанії, Альянс повинен не тільки зміцнити своє військове співробітництво, але і стати більш політичним об’єднанням", - наголосив Єнс Столтенберг.

Окрім того, він попросив лідерів працювати разом більш тісно, щоб досягти "консенсусу якомога швидше і більш систематично".

"Використання НАТО більшою мірою політично також означає використання більш широкого спектру інструментів... Насправді НАТО - це єдине місце, яке кожен день об'єднує Європу і Північну Америку. Те, що нам потрібно, - це політична воля використовувати НАТО. Ухвалювати рішення і, коли це необхідно, діяти в інтересах нашої спільної безпеки", - сказав генсек.

Єнс Столтенберг також закликав НАТО підтримати більш глобальний підхід з огляду на виклики, які стоять перед ним.

"Моє бачення НАТО-2030 полягає не в тому, щоб заново створювати НАТО. Йдеться про те, щоб зробити наш сильний союз ще сильнішим. Сильним у військовому відношенні. Сильнішим політично" - підкреслив очільник Альянсу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Альянс направив десятки військових кораблів в Балтійське море, щоб наочно продемонструвати, в тому числі і Росії, свою прихильність підтримання миру і безпеки в регіоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?