Швидко та негайно - Ілон Маск екстрено звернувся до співробітників SpaceX
Категорія
Технології
Дата публікації

Швидко та негайно - Ілон Маск екстрено звернувся до співробітників SpaceX

Швидко та негайно - Ілон Маск екстрено звернувся до співробітників SpaceX
Джерело:  online.ua

Відомий винахідник та засновник SpaceX Ілон Маск звернувся до співробітників своєї компанії у відкритому листі після невдалого тесту прототипу Starship. Бізнесмен похвалив успішний запуск астронавтів на МКС, однак попросив своїх працівників не розслаблятися, а також наголосив, що пріоритетом SpaceX на найближче майбутнє залишаються зовсім не пасажирські перевезення на навколоземну орбіту, а ще масштабніший проєкт. Варто звернути увагу на те, що ще під час презентації корабля Starship Ілон Маск розповідав, що SpaceX готує новий флагманський проєкт, на який компанія зосередить всі сили. Цього разу бізнесмен наголосив на важливості Starship. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNBC.

"Будь ласка, вважайте, що сьогодні пріоритетом SpaceX, крім того, що він дозволить знизити ризик, пов'язаний з поверненням Crew Dragon, залишається Starship. Просування [його] будівництва має відбуватися швидко та негайно", – заявив Маск.

Що важливо розуміти, наразі SpaceX працює над багаторазовою системою для міжпланетних польотів, представленою надважкою ракетою Super Heavy і космічним кораблем Starship. За словами експертів, обидва ступені будуть здатні здійснювати самостійну посадку, а також виявляться придатні для багаторазових польотів. Starship в перспективі планується використовувати для доставки людей на Місяць і Марс – місткість корабля налічує до ста осіб.

Нагадаємо, що нещодавно протестований прототип Starship SN4 отримав серйозні пошкодження в результаті вибуху, викликаного витоком метану. Однак SpaceX вже підготувала новий випробувальний стенд, а збірка Starship SN5 та SN6 добігає кінця. Паралельно компанія приступила до робіт над черговою версією прототипу. Перша вантажна місія на Марс як і раніше запланована на 2022 рік.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський виробник електромобілів Tesla повідомив, що розробив нову унікальну технологію, яка дозволить скоротити час підзарядки машин до 15 хвилин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?