Чому з космосу циклічно надходять короткі радіоімпульси - пояснення вчених шокує
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Чому з космосу циклічно надходять короткі радіоімпульси - пояснення вчених шокує

Чому з космосу циклічно надходять короткі радіоімпульси - пояснення вчених шокує
Джерело:  online.ua

Науковці із різних куточків планети неочікувано для всіх почали стверджувати, що з космосу періодично надходять яскраві імпульси. Варто звернути увагу на те, що про такі собі "радіопослання" з космосу говорилося і раніше, однак вперше вчені виявили їхню циклічнісь. За словами вчених, ці "послання" фіксують протягом 90 днів, а потім вони зникають на 157 діб. Це зазначається у статті "Можлива періодична активність у повторних FRB 121102" в науковому виданні Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, передає ONLINE.UA.

Що важливо розуміти, FRB – це швидкі радіоімпульси (англійською – fast radio bursts – ред.). Підвид, про який ідеться – FRB 121102 – є найбільш добре вивченим повторюваним імпульсом. Яскраві радіоімпульситривають не більше декількох мілісекунд.

"Хоча їхня природа досі залишається загадкою, ми знаємо, що вони позагалактичні через їхні аномально високі показники дисперсії, а також через виміряні червоні зсуви галактик-господарів, локалізованих FRB", - зазначають вчені.

Що цікаво, перший ретранслятор FRB 121102 був зафіксований ще 6 років тому. Те, що він повторюється, не виявляли до 2016 року.

"У дослідженні використали 76-метровий  телескопа Ловелла. Для спостереження за повторюваними FRB з періодичністю 0,5-3 дні потрібно не менше 100 годин знімання телескопом. Для виявлення періодичності в діапазоні 10-150 днів використовують моделювання. Якщо період реальний, це показує, що повторювані FRB можуть мати великий діапазон в періодах активності. Це може бути важко узгоджуваним з моделями прецесії нейтронних зірок", - йдеться в матеріалі.

Вчені також поділилися думкою, що джерело імпульсів наразі "вимкнене". За попередніми прогнозами, воно повинне "включитися" приблизно з 2-го по 28 серпня 2020.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені з Токійського університету  в Японії довели існування інопланетних організмів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?