Не дотягують - у МОЗ зробили неочікуване попередження для українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Не дотягують - у МОЗ зробили неочікуване попередження для українців

Не дотягують - у МОЗ зробили неочікуване попередження для українців
Джерело:  online.ua

Новий етап послаблень карантину в Україні починається у середу, 10 червня. Утім, не всі регіони зможуть його досягти у цей день. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

За його словами, зробити новий крок для виходу з режиму не зможе, перш за все, Київ.

"Сьогодні 10 червня, сьогодні черговий етап пом'якшення карантину. І пом'якшення карантину відбуватиметься для тих областей, які досягли епідеміологічних критеріїв, визначених постановою уряду про запровадження адаптивного карантину. Ми сьогодні маємо декілька областей, які не дотягують до показника інцидентності, і його перевищують. Зокрема, це місто Київ, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Рівненська і Чернівецька області. Це ті області, які з сьогоднішнього дня не можуть застосувати черговий етап пом'якшення карантину", - пояснив Ляшко.

Санлікар додав, на цьому етапі відкриватимуться заклади культури та дозволятимуться певні культурні заходи, які відповідають критеріям. Водночас зможуть відновити роботу бази відпочинку — окрім дитячих установ.

Питання про відкриття дитячих закладів розглядатимуть окремо на урядовому засіданні 10 червня.

Нагадаємо, станом на ранок 10 червня по всій Україні виявили за останню добу 525 випадків нового коронавірусу. Загальна кількість від початку епідемії сягнула 28 381.

Як повідомляв ONLINE.UA, коронавірус у Києві завдав нового удару після введення перших послаблень карантину у травні. З цих причин у міській державній адміністрації не поспішають з новим етапом.

За словами радника мера столиці Володимира Бондаренка, який став секретарем штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, наразі немає чітких підстав для послаблень карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?