Ми робимо все - Кличко жорстко звернувся до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми робимо все - Кличко жорстко звернувся до українців

Ми робимо все - Кличко жорстко звернувся до українців
Джерело:  online.ua

З 10 червня Україна вийшла на новий етап послаблень карантинних обмежень, які ввели через епідемію коронавірусу COVID-19. У Києві найближчим часом на цей етап не переходитимуть. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг мера Віталія Кличка.

За його словами, столиця ще не може ввести нові послаблення, оскільки не відповідає встановленим критеріям.

"Хочу зазначити, що показник кількості хворих на 100 тисяч мешканців за останніх 5 днів становить понад 15 людей. За цим критерієм Київ, на жаль, не може переходити до наступних етапів послаблення обмежень. Тому говорити про відкриття ресторанів, басейнів, дитячих таборів і так далі – поки зарано", - пояснив мер.

Політик додав, цей критерій може незабаром призвести до повернення певних обмежень. Це буде необхідно, якщо кількість хворих перевищить 24 на 100 тисяч киян.

"Ми робимо все, піклуючись про здоров’я і безпеку киян. Але, на жаль, чимало людей поводяться так, ніби загрози не існує і вірус кудись подівся. Це не так!" - резюмував Кличко.

Нагадаємо, загалом у столиці від початку епідемії виявили 3 580 випадків коронавірусу. За останню добу COVID-19 діагностували у 57 українців, з них 4 медики.

Слід зауважити, новий стрибок захворюваності стався після введення послаблень наприкінці травня. Наприклад, з 25 числа у Києві відновили роботу метро.

Станом на ранок 10 червня в Україні підтвердили 28 381 випадок нової інфекції. Кількість зросла за останню добу на 525.

Як повідомляв ONLINE.UA, за словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, в Україні наразі декілька регіонів, не готових до послаблень. Зробити новий крок для виходу з режиму не зможе, перш за все, Київ. Інші подробиці - за посиланням на окремий матеріал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?