Росія причетна: слідство у справі MH17 приголомшило світ резонансною заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія причетна: слідство у справі MH17 приголомшило світ резонансною заявою

Росія причетна: слідство у справі MH17 приголомшило світ резонансною заявою
Джерело:  online.ua

Очільнику Кремля Володимиру Путіну та його поплічникам все важче приховувати свої безсоромні злочини на Сході України та в окупованому Криму. Так, нещодавно стало відомо, що прокурор Вард Фердинандуссе, під час судовго процесу щодо збиття літака Boeing рейсу MH17 в небі над Донбасом, офіційно заявив, що Росія причетна до війни на Донбасі. Окрім того, прокурор наголосив, що слідство має докази прямої участі РФ у збройному конфлікті на Сході України. Вард Фердинандуссе наголосив, що в ході розслідування були зібрані докази того, шо Росія постачала озброєння, здійснювала набір бойовиків та платила їм. За словами прокурора, російські чиновники були залучені до організації й координації збройних груп, які воювали проти української армії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Російська влада завжди заперечувала участь у збройному конфлікті на сході України і командування угрупованнями "ДНР" та "ЛНР". Проте під час розслідування стало чітко зрозуміло, що Росія у відповідний період у районі 17 липня 2014 року була безпосередньо залучена до збройного конфлікту", - наголосив прокурор.

Важливо також розуміти, чому саме Вард Фердинандуссе неочікувано для всіх заявив про причетність РФ до війни на Донбасі. Експерти пояснюють, що є так зване право імунітету учасника збройного конфлікту (combatant immunity). Проте цей імунітет застосовується лише до військових регулярних збройних сил у міжнародних конфліктах, і в разі, якщо сторона конфлікту дотримується законів війни. Відтак їх не можна було б судити у суді загальної інстанції.

"Однак слідство взяло до уваги те, що Росія заперечує свою причетність до збройних формувань на Донбасі, і що ватажки цих формувань заявляли, що вони діють самостійно. Також враховуючи, що закони війни в липні 2014 року широко порушувалися, слідство дійшло висновку, що підозрюваних можна судити за загальним правом", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, заява прокурора у справі MH17 - це ще один нищівний удар по путінському режиму, який роками приховує свої найстрашніші злочини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що слідство у справі MH17 офіційно заявило, що відкидає версію РФ  про те, що ракету по пасажирському літаку начебто випустили з населеного пункту, контрольованого Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?