У Кабміні повідомили чудові новини українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні повідомили чудові новини українцям

У Кабміні повідомили чудові новини українцям
Джерело:  online.ua

У новому опалювальному сезоні тарифи на гарячу воду і опалення знизяться. Кабмін зобов'язав підприємства теплопостачання в терміновому порядку переглянути тарифи і визначити розмір витрат на придбання природного газу, завдяки чому для населення тарифи на тепло і гарячу воду зменшаться. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Мінрегіону.

У Кабміні вже прийняли рішення, що підприємства теплоенергетики зможуть при розрахунку тарифів на майбутній опалювальний сезон повинні будуть використовувати середню ціну газу за попередній опалювальний сезон - в минулому опалювальному сезоні ціна природного газу коливалася від 2 897 грн до 4 899 грн за тисячу кубів. Таке рішення прийнято напередодні на засіданні Кабінету міністрів.

У Мінрегіоні пояснили, що зміни, запропоновані постановою Кабміну, дозволяють підприємствам ТКЕ планувати витрати на придбання природного газу на рівні середньої ціни природного газу, що склалася за минулий опалювальний сезон. А це означає, що у підприємств ТКЕ з'являється можливість зменшити тарифи на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та гарячої води, оскільки такі тарифи включали раніше витрати на придбання природного газу вище середньої ціни газу в минулому опалювальному сезоні.

"Тарифи необхідно переглянути до початку опалювального сезону, адже важливо визначити розмір витрат на придбання природного газу, оскільки він становить 80-85% в структурі тарифу. Для населення тарифи на тепло і гарячу воду зменшаться", - зазначила заступниця голови Мінрегіону Наталія Хоцянівська, коментуючи рішення Кабміну.

Нагадаємо, раніше глава Кабміну Денис Шмигаль офіційно заявив, що в новій програмі співпраці з Міжнародним валютним фондом немає вимог щодо підвищення тарифів, тому хвилюватися не варто. Крім того, глава уряду звернув увагу на те, що в наступному опалювальному сезоні комунальні платежі можуть зменшитися через зниження цін на газ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін готує новий неприємний сюрприз для населення. В уряді мають намір переглянути тарифи на електроенергію, щоб забезпечити фінансову стабільність енергетики в умовах кризи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?