У Путіна висунули новий нахабний ультиматум Зеленському
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна висунули новий нахабний ультиматум Зеленському

У Путіна висунули новий нахабний ультиматум Зеленському
Джерело:  online.ua

У команді російського президента Володимира Путіна невпинно шукають важелі тиску на українську владу, щоб домогтися від офіційного Києва публічної відмови від окупованого Криму. На цей раз в Радфеді РФ висунули новий ультиматум президенту України Володимиру Зеленському - там вимагають, щоб він визнав, що зміна статусу Криму має незворотний характер в обмін на поліпшення двосторонніх відносин Києва і Москви, зокрема, в торговельній сфері. З такою вимогою до Зеленському звернувся голова міжнародного комітету Ради Федерації Костянтин Косачов, передає ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

Косачов вважає, що дві сусідні економіки повинні бути зацікавлені в тому, щоб розвивати співробітництво. Але в Москві обурені жорсткими умовами і санкціями України проти Росії, які ввів Київ через конфлікт на Донбасі і окупацію Криму.

"Всі ці умови роблять нашу кооперацію неможливою, що б'є по українським інтересам в першу чергу, але також і по російським. Якщо Україна зрозуміє, що рішення її проблем знаходиться всередині країни, а зміна статусу Криму має незворотний характер і не повинна бути сюжетом в наших двосторонніх відносинах, то багато що зміниться на краще ", - заявив Косачов.

Він також підрахував, що через політичну напруженість між Кремлем і Києвом Україна нібито втратила 13 млрд доларів. В більшій мірі ці втрати пов'язані з забороною на поставки українських продуктів харчування і високотехнологічних товарів в РФ.

Важливо відзначити, що в українському уряді вважають, що Україна повинна навчитися жити поруч з Росією і побудувати модель відносин з урахуванням власних інтересів, незважаючи на те, що Путін не змінить свої стратегічні цілі в Україні. Нинішній глава МЗС України Дмитро Кулеба під час перебування на посаді віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції в кінці минулого року, зокрема, заявляв, що Росія як держава є ворогом України, але Київ повинен будувати з нею стосунки особливо в найслабшій - економічній сфері. Кулеба тоді підкреслював, що Україна не може побудувати стіну і все відрізати, повністю відмовившись від торгівлі з Росією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні оцінили втрати від нових санкцій Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?