Розгорівся новий скандал - Грузія невідкладно викликає посла України
Категорія
Світ
Дата публікації

Розгорівся новий скандал - Грузія невідкладно викликає посла України

Розгорівся новий скандал - Грузія невідкладно викликає посла України
Джерело:  online.ua

Ще 8 травня український лідер Володимир Зеленський емоційно відреагував на рішення влади Грузії відкликати посла в Україні через призначення Міхеіла Саакашвілі до Національної ради реформ. Глава держави тоді заявив, що вважає даний крок Грузії помилкою. Після цього офіційний Тбілісі зізнався, що не хоче псувати політичні та дипломатичні відносини з Києвом, а тому зробить все, що стабілізувати ситуацію та не допустити дипломатичної війни. Однак після тривалого затишшя розгорівся новий резонансний скандал. 11 червня стало відомо, що Тбілісі викликає українського посла Ігоря Долгова після скандальних заяв очільника виконкому реформ Міхеіла Саакашвілі. Як відомо, останні пообіцяв, що він буде "на передовій" на майбутніх виборах в Грузії восени. Про це повідомив міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані, інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Звичайно ж, ми викличемо посла в Міністерство закордонних справ і будемо вимагати пояснень, оскільки це (заяви Саакашвілі - ред.) є прямим втручанням чиновника в процес виборів і у внутрішні справи іноземної держави, яка при тому є стратегічним партнером. Ми вислухаємо пояснення від посла України в зв'язку з цим", - наголосив Залкаліані.

Він також нагадав про те, що напередодні Саакашвілі в соціальних мережах опублікував відеозвернення, в якому закликав усі опозиційні партії Грузії об'єднатися на майбутніх парламентських виборах, які повинні пройти в жовтні. Окрім того, він наголосив, що не збирається дивитися на знищення Грузії і сам на виборах буде "на передовій".

Варто звернути увагу на те, що після того, як український лідер Володимир Зеленський 7 травня підписав указ про призначення Саакашвілі главою виконавчого комітету реформ, Тбілісі відкликав свого посла з Києва Теймураза Шарашенідзе.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Зеленський нарешті розкрив всі карти щодо призначення Саакашвілі. Глава держави розповів, навіщо він дав посаду колишньому президенту Грузії і уточнив, коли чекає результатів його роботи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?