США підготували Україні надзвичайний сюрприз - що про це відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

США підготували Україні надзвичайний сюрприз - що про це відомо

США підготували Україні надзвичайний сюрприз - що про це відомо
Джерело:  online.ua

Україна отримає новий пакет допомоги від Сполучених Штатів. Відповідне рішення вже ухвалили у Конгресі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на посольство України у США.

За офіційними даними, йдеться про пакет безпекової допомоги на 2020 рік. Його обсяги сягають 250 мільйонів доларів згідно з програмою "Ініціатива безпекової допомоги Україні".

Рішення у Конгресі США ухвалили на ґрунті рекомендацій від експертів Пентагону. Американське законодавство визначає, що 50% допомоги для України стануть доступними лише за певних умов — реформування сектору безпеки та оборони.

Офіційний Київ може розраховувати на засоби контрбатарейної боротьби, транспортні засоби, медичне обладнання, підготовку підрозділів ЗСУ.

Вважається, що надана американськими союзниками допомога стане важливою цеглиною в обороні України від російського агресора. Окремим моментом у цьогорічному пакеті стали Військово-морські сили ЗСУ.

"Дякуємо американським партнерам за триваючу потужну підтримку процесу реформ в Україні та зміцнення оборонних можливостей нашої країни на передовій боротьби з російською агресією. Реформа сектору безпеки і оборони України, наближення його до стандартів НАТО є одним з головних пріоритетів українського уряду", - наголосили дипломати.

Нагадаємо, російська агресія проти України триває вже понад 6 років.

Як повідомляв ONLINE.UA, 2021 році закінчується чинність Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь, однак в американському уряді припускають його непродовження.

Згідно з інформацією високопоставлених посадовців США, у Вашингтоні зацікавлені у залученні до переговорів про сучасне озброєння Китаю. Водночас його представники готові не пролонгувати угоду зовсім.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?