Паспорти РФ на Донбасі - окупанти виступили з шокуючою заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Паспорти РФ на Донбасі - окупанти виступили з шокуючою заявою

Паспорти РФ на Донбасі - окупанти виступили з шокуючою заявою
Джерело:  online.ua

Вже понад рік російський агресор роздає свої паспорти на окупованому Донбасі. З того часу безпосередньо на території, яку контролює так звана "ЛНР", документи отримали 110 тисяч людей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інформаційні ресурси бойовиків.

За словами ватажка угрупування Леоніда Пасечника, це говорить про глибоку інтеграцію з Росією. Він стверджує, що таким чином "народ Донбасу" повертається на свою історичну батьківщину.

Водночас нещодавно перший заступник голови комітету державної думи РФ у справах СНД Віктор Водолацький оголосив про оформлення близько 190 тисяч паспортів для жителів районів, які утримують "ДНР" та "ЛНР".

Все почалося з указу президента Володимира Путіна. Підписаний 24 квітня 2019 року той дозволяв жителям окупованих територій вставати у чергу на отримання нібито російського громадянства за спрощеною процедурою.

Українська сторона відреагувала на таку "паспортизацію" критично, закликавши також відповідним чином реагувати й західних партнерів.

Цікаво, що напередодні у Кремлі наголосили — Москва бореться за об'єднання України в одну державу у майбутньому.

Нагадаємо, Донецьк та Луганськ разом з окремими районами областей з весни 2014 року знаходяться під контролем РФ, яка керує ними через маріонеткові адміністрації.

Як повідомляв ONLINE.UA, бойовики так званої "ДНР" влаштували новий терор українцям, які проживають на Донбасі. Людей в примусовому порядку зобов’язали отримати ніким не визнані "паспорта ДНР", щоб "ідентифікуватися" — без них люди не зможуть влаштуватися на роботу, отримувати допомогу і навіть претендувати на навчання. Шокуючий указ, яким бойовики в черговий раз вирішили ускладнити життя українцям, вже підписав ватажок "ДНР" Денис Пушилін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?