Що закриють при посиленні карантину у Києві - відповідь Кличка
Категорія
Україна
Дата публікації

Що закриють при посиленні карантину у Києві - відповідь Кличка

Що закриють при посиленні карантину у Києві - відповідь Кличка
Джерело:  online.ua

У Києві з нещодавнього часу реєструють новий потужний спалах коронавірусу COVID-19. Це, ймовірно, причинить посилення карантинних обмежень — на тлі послаблень в інших регіонах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг мера столиці Віталія Кличка у п'ятницю, 12 червня.

За його словами, КМДА готова повернути певні обмеження. Для цього необхідно, щоб рівень захворюваності сягнув 24 інфікованих на 100 тисяч киян.

"Якщо інший показник щодо захворюваності сягне 24 хворих на 100 тисяч людей, Київ буде змушений повернути частину обмежень. Сьогодні цей показник становить 16 людей на 100 тисяч населення", - додав Кличко.

Мер пояснив, перш за все посилення карантину вдарить по місцях скупчення людей — великих магазинах, торгових центрах, ринках, дитячих садках та інших закладів чи установ, які створюватимуть загрозу великою кількістю відвідувачів.

Станом на ранок 12 червня по всій Україні від початку епідемії підтвердили 29 753 випадки COVID-19. Зростання за останню добу становить 683.

Нагадаємо, Київ — один з найбільш уражених новою інфекцією регіонів. За останню добу там виявили 95 інфікованих. Більше лише на Львівщині, де зареєстрували 111 нових хворих.

Карантинні обмеження ввели в Україні з середини березня. Навіть громадський транспорт був заблокований приблизно два місяці — до другої половини травня.

Як повідомляв ONLINE.UA, ситуація з поширенням коронавірусу COVID-19 в Україні погіршується. Влада Києва серйозно обговорює ймовірність посилення карантину у столиці. За словами радника мера Володимира Бондаренка, обговорення питання про посилення відбудеться вже у п’ятницю, 12 червня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?