NASA готує нову місію на Місяць - що про неї відомо
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA готує нову місію на Місяць - що про неї відомо

NASA готує нову місію на Місяць - що про неї відомо
Джерело:  online.ua

Фахівці американського агентства NASA підготували нову місячну місію. Нещодавно вони обрали важливим її елементом проєкт Astrobotic. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на американське космічне відомство.

За офіційними даними, місія стосується пошуку водяної пари. Згадана компанія повинна буде відправити на Місяць безпілотний апарат у 2023 році.

"Місія VIPER шукатиме кригу, ресурс, який наближує нас до кінцевої мети NASA з постійної присутності на Місяці", - цитує пресслужба агентства Томаса Цурбухена, керівника наукового підрозділу.

Передбачається, що апарат працюватиме на поверхні супутника, у його південній полярній області.

Astrobotic нададуть близько 195 мільйонів доларів США. Фахівці компанії стали переможцями перегонів у межах NASA Commercial Lunar Payload Services. Мета цієї програми — придбання у різних розробників послуг для доставки вантажів на супутник.

Слід нагадати, що VIPER не єдина місячна місія, яку в NASA планують провести найближчими роками. Інша - Artemis, яка стане першою екіпажною експедицією з часів програми Apollo. Цікаво, що на цей раз серед астронавтів буже жінка. Тому й проєкт отримав свою назву - "Артеміда".

Слід зазначити, що для місії Artemis експерти розробили спеціальну техніку та ексклюзивні скафандри. Передбачається, що команда американських астронавтів спрямує на поверхню Місяця вже у 2024 році.

Як повідомляв ONLINE.UA, 31 травня о 17:27 за київським часом, корабель Crew Dragon з екіпажем першої пілотованої місії SpaceX Demo-2 через майже 19 годин після запуску успішно пристикувався до МКС. Саме стикування проходило в автоматичному режимі, але кінцевий етап зближення астронавти проводили в ручному управлінні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?