Росія перекинула танки на Донбас - ОБСЄ озвучила термінове попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія перекинула танки на Донбас - ОБСЄ озвучила термінове попередження

Росія перекинула танки на Донбас - ОБСЄ озвучила термінове попередження
Джерело:  online.ua

Ситуація на Сході України продовжує загострюватися, адже РФ не втомлюється регулярно перекидати на окупований Донбас військову техніку та живу силу. Попри те, що Росія намагається робити це все підпільно, безпілотники спостерігачів все одно постійно фіксують такі випадки. За словами представників ОБСЄ, щоб приховати переміщення окупаційних сил і засобів та проїхати непоміченим, противник постійно використовує ґрунтові дороги, минаючи офіційні пункти пропуску. Ці дані також підтверджуються у звіті української сторони СЦКК.

За попередніми даними, щонайменше 30 тентованих вантажівок, які в’їхали зі сторони Російської Федерації на тимчасово непідконтрольну урядові України територію, оминаючи офіційні пункти пропуску. Окрім того, ОБСЄ помітила понад 70 вантажівок військового типу, ремонтно-евакуаційні машини, два танки Т-64 та два бронетранспортери БТР-80, які були розміщені в окупованому Луганську. Таокж недалеко від житлового району в місті Харцизьк виявлено зенітний ракетний комплекс 9К35 "Стріла-10".

"Своїми діями вони підтверджують прагнення до подальшого загострення конфлікту, збільшуючи кількість озброєння та військової техніки в безпосередній близькості до лінії зіткнення, чим наражають на небезпеку мирних мешканців в окупованих ними населених пунктах", –заявили в українській стороні СЦКК.

Варто звернути увагу на те, що окрім вже згаданого ЗРК в Харцизьку, спостерігачі виявили фортифікаційні споруди у житлових кварталах Горлівки. У місті нещодавно виявлено вириті дві нові траншеї та збудовані захисні споруди. За словами представників ОБСЄ, на околицях населеного пункту Широка Балка було зафіксовано приблизно 590 протитанкових мін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики ОРДЛО висунули нову безсоромну вимогу українській владі - офіційний Київ уже встиг на неї відреагувати. Важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?