Основне ЗНО-2020 в Україні під загрозою зриву - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Основне ЗНО-2020 в Україні під загрозою зриву - що відомо

Основне ЗНО-2020 в Україні під загрозою зриву - що відомо
Джерело:  online.ua

Кабмін прийняв рішення скасувати пробне ЗНО 2020 на Україні, яке планували провести 15 і 17 червня. Відповідну постанову було прийнято напередодні, 12 червня. Проведення основної сесії ЗНО поки під питанням. За інформацією освітнього омбудсмена Сергія Горбачова, ЗНО в 2020 році можуть скасувати взагалі, передає ONLINE.UA.

"Я отримав інформацію відразу з трьох незалежних джерел, в високих владних структурах готуються документи про скасування ЗНО взагалі. Інформація надійшла від людей, яких я давно знаю і яким довіряю, хоча поки не підтверджена офіційно", - написав Горбачов в соцмережі.

У змінах, які напередодні внесли до постанови Кабміну № 392, говориться, що на час карантину в Україні заборонено відвідування навчальних закладів, крім участі "в зовнішньому незалежному оцінюванні, державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання, вступних випробуваннях, єдиному вступному іспиті з іноземної мови, єдиному професійному вступному випробуванні, атестації в формі тестових іспитів ліцензійних інтегрованих іспитів "КРОК", а також здійснення підтвердження кваліфікації моряків, проведення підготовки моряків, членів екіпажів торгових суден, в тому числі тих, які здійснюють плавання внутрішніми водними шляхами України , і проведення підготовки судноводіїв малих / маломірних суден.

Глава МОЗ Максим Степанов в свою чергу пояснив, що скасування пробного ЗНО в Україні пов'язано з погіршення ситуації з поширенням коронавіруса в країні. Він нагадав, що за минулу добу зафіксували рекордні 753 випадки зараження на коронавірус - і це не перший антирекорд за останні дні. Основою причиною рекордного збільшення нових випадків коронавіруса в Україні, на думку Степанова, є недотримання громадянами карантину. Міністр додав, що 13 червня буде проведено засідання Комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де будуть прийняті певні рішення. Йдеться про можливе посилення карантину.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що основне ЗНО 2020 на Україні заплановано на період з 25 червня по 17 липня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?