Генштаб вирішив масово скоротити чисельність ЗСУ - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Генштаб вирішив масово скоротити чисельність ЗСУ - що відбувається

Генштаб вирішив масово скоротити чисельність ЗСУ - що відбувається
Джерело:  online.ua

У ЗСУ виникла серйозна проблема, яка полягає в невідповідності чисельності військ. Тому Генштаб прийняв рішення провести оптиматизацію, яка полягає в масовому скороченні армійського штату. Під скорочення потраплять багато посад, які протягом кількох років не були укомплектовані. Таке пояснення зробили в Генштабі ЗСУ, підкресливши, що в рамках оптимізації скорочення бойових частин не планується, передає ONLINE.UA.

"Однією з ключових проблем розвитку Збройних Сил України є невідповідність між їх штатною чисельностю і показниками, які визначені Законом України" Про чисельність Збройних Сил України ", згідно з яким вона не повинна перевищувати 250 000 осіб, у тому числі 204 000 військовослужбовців. Значні відмінності в чисельності сьогодні не дають можливості якісно організувати підготовку військ, не дозволяють ефективно планувати і використовувати обмежені фінансові ресурси і в цілому негативно впливають на розвиток можливостей ЗСУ ", - пояснили в Генштабі.

Керівництво Генштабу запевнило, що в рамках оптиматизаціі не передбачається скорочення жодної бойової частини і не буде скорочений жоден військовослужбовець. Передбачається лише скорочення посад, які тривалий час залишалися вакантними. В ході організаційних заходів в основному будуть скорочені посади у військових частинах і підрозділах, які не залучаються до виконання завдань в операції Об'єднаних сил на Донбасі.

"Це дозволить утримувати бойові підрозділи Збройних Сил України укомплектованими підготовленим особовим складом, забезпеченими озброєнням, військовою технікою і матеріальними засобами і здатними виконувати покладені на них завдання", - додали в Генштабі.

Нагадаємо, український глава Володимир Зеленський вирішив змінити систему військової служби в Україні. Зокрема, Зеленський пропонує: заснувати новий аналог військкоматів, ввести новий вид військової служби, збільшити штрафи за порушення порядку військового обліку, посилити покарання за ухилення від призову на військову службу з мобілізації. Відповідний законопроєкт вже зареєстрований у Верховній Раді. Президент зазначив його як невідкладний для розгляду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні в кінці літа пройдуть масштабні військові навчання, щоб українські військові були готові в повному обсязі до виконання бойових завдань щодо можливого відбиття вторгнення Росії в Україні. На них будуть відпрацьовані всі нюанси нової системи управління Збройними силами України командуванням ООС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?