Маск вивів на орбіту нові унікальні супутники - видовищне відео
Категорія
Технології
Дата публікації

Маск вивів на орбіту нові унікальні супутники - видовищне відео

Маск вивів на орбіту нові унікальні супутники - видовищне відео
Джерело:  online.ua

У суботу, 13 червня, компанія SpaceX американського підприємця Ілона Маска зробила черговий вдалий запуск ракети Falcon 9, на борту якої перебувала дев'ята партія супутників для глобального інтернет-проекту Starlink і апарати компанії Planet labs. Останні унікальні дуже високою роздільною здатністю - вони здатні побачити на Землі маленькі об'єкти розміром 50 см. Видовищне відео запуску унікальних супутників в космос публікує ONLINE.UA.

Запуск Falcon 9 був проведений з космодрому на мисі Канаверал о 12:21 за київським часом. На борту ракети було більше 15 тонн вантажу - 58 супутників зв'язку і 3 супутника SkySat Earth, призначених для фотографування землі. Це перший пуск SpaceX в рамках програми попутних пусків, коли ракета-носій крім основного навантаження бере з собою додаткове навантаження.

Через дев'ять хвилин після старту перша ступінь ракети B1059 успішно села на плавучу платформу Of Course I Still Love You в Атлантичному океані в 629 км від місця старту і приблизно в 200 км від узбережжя штату Південна Кароліна.

Нагадаємо, Starlink - проєкт системи навколоземних супутників SpaceX для дешевого і швидкісного інтернету. Компанія планує вивести на орбіту до 42 тисяч апаратів. Витрати проєкту оцінюють мінімум в 10 млрд доларів. Перші послуги планується почати надавати вже в 2020 році в Північній Америці. SkySat - це комерційні супутники дистанційного зондування Землі компанії Planet. Вони зможуть близько 6 років знімати поверхню з висоти 450 км з високою роздільною здатністю - до 50 см.

Раніше ONLINE.UA публікував відео, як корабель Ілона Маска Crew Dragon доставив астронавтів на МКС. Історична подія відбулася 4 червня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?