Не раніше осені - в ВРУ вирішили піти проти Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Не раніше осені - в ВРУ вирішили піти проти Зеленського

Не раніше осені - в ВРУ вирішили піти проти Зеленського
Джерело:  online.ua

Депутати Верховної Ради на наступному пленарному засіданні 18 червня розглянуть законопроєкт про народовладдя через проведення всеукраїнського референдуму. Цей законопроєкт зареєстрував президент України Володимир Зеленський як невідкладний, але приймати його нардепи планують не раніше осені. Про це повідомила заступниця голови фракції Слуга народу Євгенія Кравчук в ефірі українського телеканалу, передає ONLINE.UA.

"Ми розраховуємо прийняти в першому читанні вже в цей четвер у Верховній Раді. Вже після літа ми в цілому приймемо", - сказала Кравчук.

Вона зазначила, що до проведення місцевих виборів в Україні, які мають відбутися 25 жовтня, ніяких питань на референдум виносити не будуть.

Також Кравчук, говорячи про плани Верховної Ради, повідомила, що 18 червня також буде розглянута нова програма діяльності Кабміну, яку уряд переробив після того, як її заблокували нардепи. За її словами, на відміну від попереднього варіанту програми, кількість сторінок оновленої версії збільшилася в десять разів - "з 8 до приблизно 80 сторінок". Нардепка додала, що програма, яка стосується її комітету (парламентський комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики - ред.), культури і креативних індустрій стала краще - в ній, за її словами, більше конкретних цифр. На думку Кравчук, нова програма діяльності Кабміну має набагато більше шансів бути прийнятою парламентом.

Нагадаємо, Зеленський зареєстрував свій законопроєкт про референдум 9 червня з відміткою як невідкладний. У законопроєкті зазначено, що предметом всеукраїнського референдуму можуть бути питання про затвердження закону про внесення змін до розділів I, III, XIII Конституції України, питання загальнодержавного значення, питання про зміну території України, а також про припинення дії закону України або окремих його положень. У законопроєкті уточнюється, що проведення всеукраїнського референдуму не допускається щодо законопроєктів з питань податків, бюджету та амністії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що спікер ВРУ Дмитро Разумков розкрив важливу інформацію щодо закону про референдум.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?