Не маємо права - Зеленський звернувся до українців з гучною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Не маємо права - Зеленський звернувся до українців з гучною заявою

Не маємо права - Зеленський звернувся до українців з гучною заявою
Джерело:  online.ua

14 червня 2020 року минає шість років від дня катастрофи літака Іл-76 над Луганськом, який збили проросійські бойовики. У день пам'яті загиблих десантників президент України Володимир Зеленський звернувся до українців і нагадав, що українці не мають права забувати подвиг героїв. Про це український глава написав на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Світла пам'ять воїнам, які загинули в збитому літаку Іл-76, і всім захисникам України, які в цей день віддали свої життя за нашу незалежність. Не маємо права забути. Герої не вмирають!" - йдеться у зверненні Зеленського.

Нагадаємо, військово-транспортний літак Іл-76 ВСУ 14 червня 2014 року під час посадки в аеропорту Луганська був збитий проросійськими бойовиками з ПЗРК "Игла". На борту літака перебувало 40 десантників 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. Всі вони загинули. Ця трагедія стала найбільшою з початку АТО і найбільшою одночасною втратою Збройних сил України за період її незалежності.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що напередодні Зеленський терміново звернувся до всіх українців і пообіцяв, що зробить все можливе, щоб українські прапори були підняті в кожному українському місті на окупованому Донбасі і в анексованому Криму. З такою заявою він виступив в День визволення Маріуполя від російських найманців в 2014 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?