Порошенко допитують в суді у справі Януковича і анексії Криму - пряма трансляція
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко допитують в суді у справі Януковича і анексії Криму - пряма трансляція

Порошенко допитують в суді у справі Януковича і анексії Криму - пряма трансляція
Джерело:  online.ua

У понеділок, 15 червня, Апеляційний суд Києва розглядає справу про держзраду президента-втікача України Віктора Януковича. На допит викликали експрезидента України Петра Порошенка, який дає показання щодо анексії українського Криму російським окупантам. Пряма трансляція допиту Порошенко із залу суду ведеться на його сторінці в соцмережі, повідомляє ONLINE.UA.

"Ви викликані в суд у справі в якості свідка за клопотанням захисту Януковича", - почав допит головуючий суддя.

Відомо, що про новий допит Порошенко клопотав захист Януковича нібито "в зв'язку з неповним допитом його як свідка у суді першої інстанції". Крім Порошенко вирішили допитати колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

"Арсеній Яценюк давав всі відповідні свідчення в суді першої інстанції і готовий невідкладно дати свідчення в Апеляційному суді. Суд першої інстанції виніс вирок і визнав Януковича В.Ф. винним у державній зраді і призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі", - повідомила прес -секретар Яценюка Ольга Лаппо.

Нагадаємо, 24 січня 2019 року районний суд Києва визнав Януковича винним у державній зраді і пособництві в плануванні, підготовці, розв'язанні і веденні агресивної війни і засудив його до 13 років позбавлення волі заочно. У той же час суд визнав колишнього президента не винним в пособництві в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Прокуратура просила засудити Януковича до 15 років позбавлення волі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президента-втікача Віктора Януковича 12 травня заарештували заочно зв'язку з розглядом справи про злочини на Майдані 18-20 лютого 2014 року. Рішення прийняли в Печерському районному суді Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?