У Путіна запанікували після нового міжнародного скандалу - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна запанікували після нового міжнародного скандалу - перші подробиці

У Путіна запанікували після нового міжнародного скандалу - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Нещодавно міжнародну спільноту сколихнув новий резонансний скандал , який розгорівся навколо РФ. Команда очільника Кремля Володимира Путіна робила все можливе, щоб виправдатися перед світовими лідерами та партнерами. Так, посольство РФ в Празі офіційно заявило, що "глибоко розчароване" рішенням чеської влади вислати двох дипломатів посольства Росії і повідомило про "сфабриковану провокацію". Однак ситуація почала загострюватися, адже 15 червня МЗС РФ викликало посла Чехії в Росії для важливих переговорів щодо погіршення відносин між країнами. Про це повідомив пресаташе посольства Чехії в Москві Ян Йіндріх, передає ONLINE.UA.

"Можу підтвердити, що посол прибуде в МЗС РФ... Що стосується причин, то, як правило, МЗС не повідомляє причини виклику. Причини ми коментувати не в змозі", - заявив Ян Йіндріх.

Що важливо розуміти, 5 червня посольство Росії в Празі отримало ноту МЗС Чехії з повідомленням про висилку з країни двох співробітників дипломатичного представництва. Глава уряду Чехії Андрей Бабіш заявив, що один із співробітників посольства РФ навмисно направив контррозвідці неправдиві дані про запланований напад на чеських політиків. За словами прем'єра, дії цієї людини призвели до "подальшого ускладнення чесько-російських відносин". У Путіна зразу ж відповіли, що дії Праги отримають "адекватну відповідь" і будуть враховані при формуванні російської лінії щодо Чехії.

Як відомо, після демонтажу пам’ятника маршала Конєва у Празі була оприлюднена інформація про те, що на причетних до цього політиків готується замах: російський агент нібито приїхав до Праги з валізою, в якій був потужний токсин рицин. Команда Путіна назвала цю інформацію неправдивим і необґрунтованим звинуваченням. Після цього скнадалу меру Праги та його двом колегам надали охорону, а згодом російське посольство звернулося до Чехії з проханням надати охорону дипломату, чиє ім’я фігурує у скандалі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що нещодавно очільник Кремля Володимир Путін шокував світ новою неоднозначною заявою про американського лідера Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?