Ретроградний Меркурій повертається - як захиститися від негативного впливу
Категорія
Культура
Дата публікації

Ретроградний Меркурій повертається - як захиститися від негативного впливу

Ретроградний Меркурій повертається - як захиститися від негативного впливу
Джерело:  online.ua

На Землі 18 червня настає другий в 2020 році ретроградний Меркурій, який тримає в страху всіх людей на планеті. З цим складним астрономічним періодом пов'язано багато неприємностей і невдач, які буквально переслідують людей на кожному кроці. Тому поняття "ретроградний Меркурій" вже давно набуло саркастично-номінального характеру, тому як люди все неприємне, що з ними трапляється, покладають на витівки найменшої планети Сонячної системи. Однак, дійсно, коли Меркурій змінює курс і рухається у зворотний бік, його вплив на Землю складно ігнорувати. Цей факт підтверджують і астрологи, які попереджають, що в цей період життя може вийти з ладу і жартувати з цим не варто. Що ж це таке ретроградний Меркурій і чи такий він страшний, як про нього говорять? ONLINE.UA ділиться порадами астрологів, як пережити цей складний кризовий час, щоб всі неприємності обходили стороною.

Ретроградний Меркурій - що це таке?

Ретроградним рухом планет в астрології вважається явище, коли здається, що вони починають уповільнювати свій хід і як би рухатися у зворотний бік. Насправді, це оптична ілюзія! Планети завжди рухаються вперед, і несуться дуже швидко. Найшвидшою планетою вважається саме Меркурій, який обертається навколо Сонця кожні 88 днів. Ретроградним вважається період, коли Меркурій проноситься повз Землю - коли він обганяється нашу планету на своїй внутрішній орбіті, то виникає відчуття, що він змінює напрямок і рухається ретроградно. Як правило, це відбувається три рази на рік.

У 2020 році очікується три періоди ретроградного Меркурія. Перший вже пройшов в період 17 лютого по 10 березня. Другий розпочнеться 18 червня і завершиться 12 липня. А третій несприятливий період, який пов'язують з ретроградним Меркурієм, розпочнеться 14 жовтня і триватиме до 3 листопада 2020 року.

З наукової точки зору, кожна планета в нашій сонячній системі ретроградна. Але, наприклад, на відміну від Марса, орбіта Меркурія менше, і тому подія відбувається частіше. Але незважаючи на те, що є логічне астрономічне пояснення того, чому Меркурій "змінює" курс, астрологи вважають, що в цей період на Землі відбувається щось найважливіше.

Як пережити ретроградний Меркурій - поради астрологів

Всесвітньо відомі астрологи вважають, що ретроградний Меркурій - це єдина подія, яка зачіпає всі знаки Зодіаку. Коли найближча до Сонця планета Сонячної системи змінює напрямок, то за цим слідують хаотичні зміни на Землі. Вчені переконані, що період впливу ретроградного Меркурія - це і час сильного кармічного бумеранга, коли людина буде пожинати плоди своєї праці.

У період ретроградного Меркурія астрологи рекомендують:

  • не починати нічого нового;

  • відмовитися від подорожей і далеких поїздок;

  • не купувати дорогу техніку і нерухомість;

  • не будувати довгострокових планів;

  • не брати і не давати гроші в борг.

Разом з тим, у ретроградного Меркурія є і великі позитивні моменти. Люди під час усіх цих періодів в 2020 році зможуть подивитися на своє життя як би з іншого боку, а в підсумку якісно його змінити. Астрологи рекомендують в цей період бути максимально уважними до всього, так як упустивши найменшу деталь в будь-якій справі, є ризик втратити щось більше. Це час добрий і тим, що допомогає виправити минулі помилки і закінчити справи, відкладені в довгу шухляду. До речі, експерти запевняють, що якщо їх встигнути доробити до закінчення періоду ретроградного Меркурія, то можна отримати від Всесвіту в рази більше, ніж очікували.

Не забувайте, що в червні ретроградний Меркурій настане в Знаку Близнюки, а це призведе до того, що знайти спільну мову в спілкуванні з оточуючими буде набагато складніше. Не варто очікувати компромісів або того, що проблеми з близькими вирішуватимуться самі по собі, краще відразу не допускати конфліктних ситуацій. Найскладнішими днями стануть 20, 21 і 22 червня, так як в ці дні очікується ще й сонячне затемнення.

Особливо уважно потрібно поставитися до свого емоційного стану. Знаки стихії Вогню (Овен, Лев, Стрілець) в період ретроградного Меркурія стають агресивними. Знаки стихії Води (Риби, Рак, Скорпіон) і Землі (Козеріг, Телець, Діва) можуть зануритися в депресію і меланхолію. Знаки стихії Повітря (Близнюки, Терези, Водолій) стають неуважними, відчувають проблеми з концентрацією уваги.

Як повідомляв ONLINE.UA, червень готує українцям неприємний астрономічний сюрприз - небезпечний коридор затемнень, який вважається найбільш несприятливим періодом 2020 року. Літні місячні і сонячні затемнення в 2020 році пройдуть цілою серією. Почнуться вони 5 червня. 21 червня, якраз в день літнього сонцестояння відбудеться сонячне затемнення. А закриє небезпечний коридор друге місячне затемнення за місяць - 5 липня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?