Скільки цивілізацій існує в нашій галактиці - відповідь вчених приголомшила світ
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Скільки цивілізацій існує в нашій галактиці - відповідь вчених приголомшила світ

Скільки цивілізацій існує в нашій галактиці - відповідь вчених приголомшила світ
Джерело:  online.ua

Вчені щоденно шокують світ неочікуваними та часто шокуючими відкриттями, проте чимало запитань, які найбільше хвилюють простих людей, все одно залишаються без відповіді. Так, британські астрофізики з Ноттінгемського університету спробували нарешті зрозуміти, скільки цивілізацій насправді проживає в нашій галактиці. Вони провели розрахунки та дійшли неочікуваного висновку - за словами науковців, Чумацький Шлях населяє десятки розумних цивілізацій. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання The Astrophysical Journal.

Під час свого дослідження вчені використовували принцип Коперника, назвавши метод розрахунку астробіологічною коперніканською межею. Науковці розглядали припущення, що на інших планетах життя зародилося і розвивалося приблизно так само, як і на Землі.

"У підрахунках вони ввели обмеження за часом і умовами. Так, передбачається, що для формування розумних форм життя необхідно близько 4,5-5 мільярдів років, а сформуватися воно може на планетах поблизу багатих металами зірок", - йдеться в повідомленні.

Згідно з останніми даними, наразі в нашій галактиці може існувати близько 36 активних розумних цивілізацій. При цьому, відстань до них становить приблизно 17 тис світлових років. За словами вчених, це робить неможливим зв'язок людей з ними.

Користувачі мережі вже активно коментують цю приголомшливу новину.

"Скільки?! 36?! Ого! Я знав, що ми не одні; думаю, живуть своїм життям і нами навіть не цікавляться; цікава інформація, але мені здається, що розумних цивілізацій набагато більше; думаю, що вони спостерігають за нами, ба більше - активно беруть участь в нашому політичному та культурному житті; хотілося б поспілкуватися з іншими цивілізаціями - вірю, що скоро ми зможемо це зробити", - коментують новину в мережі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені із різних куточків планети неочікувано для всіх почали стверджувати, що з космосу періодично надходять яскраві імпульси - цікаві подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?