Дуже небезпечно: у Путіна накинулися із звинуваченнями на Україну і НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Дуже небезпечно: у Путіна накинулися із звинуваченнями на Україну і НАТО

Дуже небезпечно: у Путіна накинулися із звинуваченнями на Україну і НАТО
Джерело:  online.ua

Офіційна Москва щоденно красномовно підтверджує той факт, що політичні кроки України її хвилюють більше, ніж власні проблеми. Оскільки команда російського президента Володимира Путіна активно слідкує за усім, що відбувається в нашій країні, за усіма можливими контактами та переговорами, - коментарів Кремля ніколи не потрібно довго чекати. Цього разу з традиційними звинуваченнями виступив заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко. За його словами, влада Росії вважає приєднання України до програми розширених можливостей НАТО непристосованістю Альянсу до нових умов безпеки. Окрім того, він наголосив, що це дуже небезпечно, передає ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Крок, який був зроблений стосовно України - підвищення статусу партнерства, - це свідчення того, що НАТО так і не пристосувалося до нових умов безпеки і відчуває себе "комфортно" тільки, коли є великий противник", - заявив Олександр Грушко.

 Також російський дипломат вкотре повторив, що "це надзвичайно небезпечний шлях".

"Якщо країни НАТО будуть продовжувати ним слідувати, як вони роблять зараз, це перекреслює самі надії на формування єдиного простору безпеки на основі принципу неподільності безпеки, коли ніхто не зміцнює власну безпеку за рахунок безпеки інших та інших принципів, які є фундаментальними для побудови справді колективної системи безпеки", - додав представник команди Путіна.

Як відомо, 12 червня Україна стала членом Програми розширених можливостей НАТО. Цей статус дає можливість ефективно поглибити співпрацю між союзниками і партнерами, які внесли значний вклад в операції та місії під проводом Альянсу. Окрім того, нещодавно віцепрем’єр-міністерка з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина повідомила про те, що наразі серед законопроєктів, потрібних для зближення України з НАТО, блок найбільше чекає схвалення 5 основоположних документів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що генсек НАТО Єнс Столтенберг зробив важливе попередження міжнародній спільноті щодо Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?