Кабмін готує неприємний сюрприз українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін готує неприємний сюрприз українцям

Кабмін готує неприємний сюрприз українцям
Джерело:  online.ua

У Кабміні знайшли спосіб боротися зі злісними боржниками, які роками не платять за комунальні послуги, ігнорують рішення суду за п'яне водіння або ж мають борги за рішенням суду на суму вище 94 тисяч гривень. Таких українців хочуть не випускати за кордон, поки вони не погасять заборгованість. З такою ініціативою виступив український уряд, а відповідний законопроєкт №3609 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо примусового виконання судових рішень та рішень інших органів", вже внесений на розгляд Верховної Ради. Що пропонують в Кабміні, повідомляє ONLINE.UA.

Якщо запропонований Кабміном законопроєкт приймуть депутати, то постанова приватного виконавця про тимчасову заборону на виїзд буде узгоджуватися на наступний день після його отримання і знімати будуть заборона тільки після оплати всіх боргів. Якщо і після цього борг не погасять, то рахунки боржника можуть заарештувати автоматично. Раніше така норма застосовувалася тільки по відношенню до неплатників аліментів, але тепер її пропонують використовувати для всіх категорій судових рішень.

Важливо відзначити, що в партії "Слуга народу" теж пропонують посилено взятися за боржників по комуналці. Члени президентської партії вже також зареєстрували у ВРУ законопроєкт, згідно з яким боржникам за послуги ЖКГ хочуть не тільки заборонити виїзд за кордон, а й позбавити права керувати транспортними засобами. У цього законопроєкту є багато шансів бути прийнятим, оскільки подібні вимоги містяться і в меморандумі з МВФ, укладеному перед виплатою останнього кредиту.

До слова, за даними Державної служби статистики, заборгованість українців за спожиті житлово-комунальні послуги станом на 1 травня склала 63,1 млрд грн. Найбільше українці заборгували за газ - 25,6 млрд, опалення і гарячу воду - 20,5 млрд, електроенергію - 5,3 млрд, утримання будинків і прибудинкової території - 4,9 млрд і вивезення сміття - майже 1 млрд грн. Найбільше заборгували споживачі Києва (майже 7 млрд грн), Дніпропетровської (понад 5,4 млрд грн) і Харківської (близько 5 млрд грн) областей. Якщо законопроєкт приймуть, то перш, ніж жителі цих областей почнуть планувати відпочинок за кордоном, їм потрібно буде погасити комунальні борги.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабінет міністрів України планує прийняти чергове резонансне рішення- стало відомо, що серед запланованих урядом ініціатив для забезпечення фінансової стабільності енергетики в умовах кризи - перегляд тарифів на електроенергію для населення і перегляд "зеленого тарифу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?