МОЗ назвало умови для ЗНО під час епідемії - які критерії проведення
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ назвало умови для ЗНО під час епідемії - які критерії проведення

МОЗ назвало умови для ЗНО під час епідемії - які критерії проведення
Джерело:  online.ua

Проведення Зовнішнього незалежного оцінювання знаходиться під питанням через епідемію коронавірусу COVID-19 в Україні. Влада країни пояснила, за яких умов заходи не скасують. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

За його словами, перш за все йдеться про кількість випадків інфекції менш ніж 60 на 100 тисяч населення.

"Зараз розроблені попередні показники, яким повинна відповідати країна при проведенні ЗНО. Зокрема, це: кількість активних хворих не повинна перевищувати 60 випадків на 100 тисяч населення (зараз у нас 37); кількість областей, які перевищують національні епідеміологічні критерії, не перевищує 50%", - пояснив Ляшко.

Він додав, представникам Держпродспоживслужбі доручили посилити контроль у локаціях проведення тестування.Розроблено список вимог для проведення заходів:

  • інформувати учасників ЗНО про симптоми й профілактику COVID-19 до початку тестів;

  • визначати маршрути учасників, щоб забезпечити найменший контакт поміж групами;

  • складати графік допуску учасників у будівлі;

  • визначати місця розсаджування учасників, дотримуючись правил соцдистанції;

  • вимірювати температуру усім учасникам перед ЗНО;

  • допускати людей у будівлі лише за наявності маски;

  • не допускати у місця проведення ЗНО супроводжуючих;

  • організовувати місця обробки рук з антисептиками.

Нагадаємо, школи та інші освітні заклади лишаються закритими через поширення коронавірусу COVID-19 з березня. Саме тоді влада ввела жорсткий карантин.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я з приводу ЗНО зробили нову заяву. За словами очільника відомства Максима Степанова, проведення оцінювання у 2020 році обговорюватимуть до 20 червня. Саме до цієї дати у питанні поставлять крапку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?