Ми повинні захищатися - Німеччина несподівано почала погрожувати США
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми повинні захищатися - Німеччина несподівано почала погрожувати США

Ми повинні захищатися - Німеччина несподівано почала погрожувати США
Джерело:  online.ua

Кремлівський проєкт "Північний потік-2" регулярно поставає перед труднощами, які йому створюють США, однак зараз на захист російського газогону повстав федеральний уряд Німеччини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Клауса Ернста, очільника комітету Бундестагу з питань економіки й енергетики.

За його словами, в уряді обговорять ймовірність введення заходів у відповідь на американські санкції, спрямовані проти будівництва "Північного потоку-2".

Йдеться перш за все про виклик посла Сполучених Штатів, рестрикції у відношенні до сенаторів, які стали авторами законопроєкту про згадані санкції.

"Ми повинні замислитися, чи необхідні відповідні заходи, наприклад штрафні мита на зріджений природний газ з США... Ми повинні потім замислитися, чи не слід ввести санкції проти сенаторів, які це ініціювали", - зауважив Ернст.

Він назвав американські санкції втручанням Вашингтона у правову систему Європи, а також безпосередньо у німецький суверенітет.

"Уряд ФРН повинен припинити кидатися ватними кульками, але повинно захищатися від нападів на суверенітет ФРН та ЄС", - додав політик.

Він резюмував, у Бундестазі утворився консенсус щодо прагнення до завершення "Північного потоку-2".

Нагадаємо, донедавна російська влада намагалася завершити будівництво ще до початку 2020 року. Санкції США паралізували цей процес. Американські представники неодноразово наголошували, що збільшення постачання газу з РФ стане появою нової енергетичної залежності країн Європи від Москви. Цю позицію поділяють також багато європейських держав.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Берліні категорично проти виступають проти американських санкцій, які не дозволяють добудувати скандальний газопровід. На цей раз в команді канцлерки Німеччини Ангели Меркель заявили, що введення нових американських санкцій проти "Північного потоку-2" торкнуться німецької влади й вітчизняних компаній, що абсолютно неприйнятно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?