Україна екстрено звернулася до ООН - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна екстрено звернулася до ООН - що відбувається

Україна екстрено звернулася до ООН - що відбувається
Джерело:  Укрінформ

Українська влада не кидає на призволяще українців в окупованому Криму та робить все можливе, щоб їх захистити. Так, нещодавно стало відомо, що офіційний Київ терміново звернувся до генсека ООН та повідомив останнього про ігнорування Кремлем міжнародного права, продовження насильницької паспортизації та інших репресій проти жителів тимчасово окупованого Криму. Це зазначається в офіційному листі постійного представника України при ООН Сергія Кислиці. За його словами, проросійська влада в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі продовжує свою штучну кампанію насильницької паспортизації̈, яка є елементом репресивної̈ політики держави-агресора відносно українських громадян, які змушені жити в умовах окупації̈. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Примушення жителів півострова отримувати російське громадянство є навмисним і цинічним елементом систематичного тиску на громадян України. Якщо ж мешканці Криму відмовляються отримувати російські паспорти, їх штучно обмежують у правах на працевлаштування, медичну допомогу, соціальні та пенсійні виплати, а також у праві володіти власним майном", - йдеться в повідомленні Сергія Кислиці.

Окрім того, український дипломат нагадав генсеку ООН про те, що відсутність російського паспорта часто стає підставою для примусової депортації та заборони на в'їзд до Автономної Республіки Крим та Севастополя. За словами Кислиці, наша країна зберігає рішучість захищати права й інтереси власних громадян, які проживають в тимчасово окупованому Криму. Окрім того, офіційний Київ звернувся до генсека ООН з проханням відреагувати відповідним чином на порушення РФ міжнародного права.

Що важливо розуміти, нещодавно Міністерство закороднонних справ звернулося до усіх українців та вирішило нагадати, що жителі анексованого Криму мали об’єктивні причини, щоб погодитися на примусову паспортизацію РФ у Криму, оскільки інакше їм загрожували репресії та переслідування. В МЗС підкреслили, що наша країна ці документи не визнає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Державна прикордонна служба поділилися з українськими громадянами важливими даними  щодо окупованого Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?