Готуємо наступальні дії - у Зеленського увірвався терпець через провокації РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Готуємо наступальні дії - у Зеленського увірвався терпець через провокації РФ

Готуємо наступальні дії - у Зеленського увірвався терпець через провокації РФ
Джерело:  NV

Команда українського лідера Володимира Зеленського зрозуміла, що більше не може чекати, поки ситуація на Сході України продовжує загострюватися, адже гинуть не тільки бійці ЗСУ, але й мирні жителі Донбасу. Саме тому міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зробив гнівне попередження команді глави Кремля Володимира Путіна. Він звернув увагу на те, що офіційний Київ вже активно готує "дипломатичні наступальні дії" і "нав'язування" свого порядку денного. Окрім того, очільник МЗС чітко окреслив "червоні лінії" - він назвав 4 речі, на які не піде українська сторона у переговорах з Росією щодо Донбасу. За словами Кулеби, наша країна не буде вести "прямий діалог" з представниками окупаційних адміністрацій "ЛНР" та "ДНР". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "НВ".

На що українська влада ніколи не погодиться в переговорах щодо Донбасу:

  1. Україна ніколине відмовиться від вимоги встановлення нашого контролю над кордоном.

  2. Проведення будь-яких виборів на окупованих територіях за присутності російських військ або незаконних збройних формувань.

  3. Ведення так званого прямого діалогу з представниками "Л/ДНР".

  4. Реінтеграція окремих районів Донецької та Луганської областей за російським сценарієм.

Окрім того, очільник МЗС нагадав про те, що за російським сценарієм окремі райони Донецької та Луганської областей матимуть якесь право вето на загальнонаціональні рішення у складі України. За його словами, команда Зеленського зробить все можливе, щоб цього не допустити.

"Україна налаштована на "дипломатичні наступальні дії" і "нав'язування" свого порядку денного", - заявив Дмитро Кулеба.

Він також зазначив, що цю позицію підтримують очільник ОП Андрій Єрмак і міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Як повідомляв ONLINE.UA,  МЗС України називає російські паспорти на Донбасі фількіною грамотою  і нікчемними папірцями, але закликає не засуджувати та вдумливо оцінювати рішення українців отримати ці "документи".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?