Потрібно звільнити - Зеленський озвучив нову резонансну пропозицію
Категорія
Україна
Дата публікації

Потрібно звільнити - Зеленський озвучив нову резонансну пропозицію

Потрібно звільнити - Зеленський озвучив нову резонансну пропозицію
Джерело:  online.ua

17 червня глава держави Володимир Зеленський виступив з новою вкрай неочікуваною пропозицію - він пропонує українському парламенту звільнити випускників шкіл від проходження державної підсумкової атестації. Окрім того, президент країни хоче внести зміни в закон "Про освіту", встановивши, що саме уряд зможе визначати тривалість навчального року у закладах освіти у зв’язку з пандемією коронавірусу. Це зазначається в законопроєкті №3669, який Володимир Зеленський вніс у парламент 17 червня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради України.

Наголошується, що український лідер має намір доповнити розділ ІІ "Прикінцевих та перехідних положень" закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)".

"Установити, що у зв’язку зі здійсненням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації. Здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, у тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням", - йдеться в законопроєкті.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно у МОЗ зробили важливу заяву щодо ЗНО. Так, очільник відомства Максим Степанов підкреслив, що проведення оцінювання у 2020 році обговорюватимуть до 20 червня. Саме цього дня МОЗ планує поставити крапку та ухвалити остаточне рішення.

"Зараз розроблені попередні показники, яким повинна відповідати країна при проведенні ЗНО. Зокрема, це: кількість активних хворих не повинна перевищувати 60 випадків на 100 тисяч населення (зараз у нас 37); кількість областей, які перевищують національні епідеміологічні критерії, не перевищує 50%", — розповів представник МОЗ Віктор Ляшко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  основне ЗНО 2020 на Україні  заплановано на період з 25 червня по 17 липня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?