Верховна Рада оперативно відреагувала на вимогу Зеленського щодо ДПА
Категорія
Україна
Дата публікації

Верховна Рада оперативно відреагувала на вимогу Зеленського щодо ДПА

Верховна Рада оперативно відреагувала на вимогу Зеленського щодо ДПА
Джерело:  online.ua

Нещодавно український лідер Володимир Зеленський озвучив нову вкрай несподівану пропозицію — він запропонував Верховній Раді України звільнити випускників шкіл від проходження державної підсумкової атестації. Таокж глава держави хотів внести зміни в закон "Про освіту", встановивши, що саме Кабінет міністрів зможе визначати тривалість навчального року у закладах освіти у зв’язку з пандемією коронавірусу. Вже 18 червня стало офіційно відомо, що український парламент підтримав пропозицію президента про звільнення випускників від проходження державної підсумкової атестації. За таке рішення в цілому проголосували 356 народних обранців. Окрім того, депутати проголосували й за законопроєкт про закінчення 2019 / 2020 навчального року. Про це повідомляє ONLINE.UAз посиланням на сайт ВРУ.

Варто зазначити, що 17 червня законопроєкт вніс у парламент український лідер. Скасування обов’язкового проходження ДПА пов’язане з пандемією коронавірусу. В тексті документу наголошується, що випускники мають право пройти ДПА, в тому числі у формі ЗНО, за власним бажанням. Відтак, – тепер випускники можуть обирати спосіб оцінювання своїх результатів навчання – шляхом річного оцінювання у школі чи за підсумками ДПА у формі ЗНО. Що важливо розуміти, у Міністерстві освіти та науки підтримали цю пропозицію. До кінця червня випускники отримають атестати й додатки до них, у яких навпроти графи ДПА стоятиме помітка "звільнено".

Варто зазначити, що проведення Зовнішнього незалежного оцінювання знаходиться під питанням через епідемію коронавірусу COVID-19 в нашій країні. В Кабміні пояснили, за яких умов заходи не скасують. Представник МОЗ Віктор Ляшко наголосив, що перш за все йдеться про кількість випадків інфекції менш ніж 60 на 100 тисяч населення. Глава відомства Максим Степанов нещодавно також заявив, що проведення оцінювання у поточному році обговорюватимуть до 20 червня - саме цього дня уряд ухвалить остаточне рішення.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно представник МОЗ Віктор Ляшко несподівано для всіх заявив, що на коронавірус в Україні насправді можуть хворіти 132 тисячі осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?