Рада ЄС потужно відповіла на безсоромне нахабство Путіна - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ЄС потужно відповіла на безсоромне нахабство Путіна - що відомо

Рада ЄС потужно відповіла на безсоромне нахабство Путіна - що відомо
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу продовжує карати главу Росії Володимира Путіна за нахабні рішення проти України. На цей раз Рада ЄС вирішила продовжити ще на рік антиросійські санкції через анексію українського Криму, який Кремль не хоче повертати під контроль офіційного Києва, незважаючи на тиск міжнародної спільноти. Кримські санкції будуть діяти до 23 червня 2021 року. Кремлю вони будуть коштувати великої ціни, так як негативно впливають на більшість життєво важливих сфер діяльності в Криму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на главу МЗС України Дмитра Кулеба.

"Сьогодні Рада ЄС продовжила до червня 2021 року санкції проти РФ за незаконну окупацію Криму. Вдячний за це рішення. Треба підвищувати тиск за порушення прав людини, "паспортизацію", запуск залізничного сполучення через Керченську протоку, незаконні голосування в Криму", - написав Кулеба в Twitter.

Важливо відзначити, що вже завтра, 19 червня Євросоюз планує продовжити інший пакет санкцій проти Росії, введений в 2014 році через Донбас. Йдеться про економічні санкцій щодо Росії, які зачіпають енергетичний і банківський сектори.

Як відомо, кримські санкції ЄС забороняють імпорт в Євросоюз товарів з окупованого Криму і Севастополя і експорт певних товарів і технологій з ЄС, що стосуються транспорту, телекомунікацій та енергетики. Також вони забороняють робити інвестиції європейським бізнесменам і надавати туристичні послуги на території включеного українського півострова. Зокрема, європейські круїзні лайнери не можуть заходити в кримські порти.

Відповідні кримські санкції ЄС запровадив ще в 2014 році після того, як Росія окупувала український півострів. Щорічно Рада ЄС продовжує і підсилює діючі обмеження. У 2020 році в Євросоюзі не змінили свою позицію. Там нагадують Кремлю, що Крим - це український півострів, і поки російська влада не поверне його офіційному Києву, санкційний тиск на окупантів буде тільки посилюватися.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США висунули Путіну безкомпромісний ультиматум. Держсекретар США Майк Помпео нагадав главі Кремля, що Крим - це Україна, тому Росія повинна негайно припинити репресії проти тих, хто виступає проти її окупаційної політики, і звільнити несправедливо ув'язнених українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?