Відставка Авакова - Зеленський нарешті висунув жорстку вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Відставка Авакова - Зеленський нарешті висунув жорстку вимогу

Відставка Авакова - Зеленський нарешті висунув жорстку вимогу
Джерело:  24 канал

Можлива відставка глави МВС Арсена Авакова - одна із найрезонансніших тем, яку обговорють як впливові політики, так і прості українські громадяни. Попри усі скандали та конфлікти, які були безпосередньо пов'язані з міністром внутрішніх справ та його відомством, дуже мало людей вірять в те, що Авакова можуть звільнити, адже президент країни Володимир Зеленський вважає його "найпотужнішим міністром". Однак нещодавно ситуація несподівано загострилася, оскільки український лідер назвав свої партії "Слуга народу" умови, за яких є можливим розгляд відставки чинного глави МВС Арсена Авакова. В першу чергу, це невдоволення його роботою більшості парламентарів провладної політичної сили. Такими даними поділилися народна обраниця від "СН" Євгенія Кравчук під час брифінгу у ВРУ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

"Президент сказав, що якщо будуть конкретні кандидатури на міністра МВС або у фракції будуть невдоволені Аваковим більше, ніж окремі депутати, то питання про його відставку може розглядатись", - розповіла політикиня.

Варто звернути увагу на те, що комітет українського парламенту з питань правоохоронної діяльності проголосував за передачу на розгляду до парламенту постанову про звільнення Арсена Авакова. Проте її будуть розглядати лише 1 липня.

Як відомо, раніше країну сколихнули масові протести невдоволених роботою глави МВС. В українських містах відбулися кілька протестів, на яких учасники вимагали відставки Авакова через декілька резонансних справ в Україні. Найбільше репутація глави МВС постраждала після зґвалтування жінки у відділені поліції в Кагарлику, в якому підозрюють працівників поліції, масової стрілянини в Броварах. Окрім того, не можна забувати про резонансне розслідування справи вбивства Кирила Тлявова, де підозрювані – працівники поліції. Також у центрі уваги українців - провалена реформа поліції, де чимало колишніх правоохоронців поновилися на своїх посадах через суд.

Однак глава держави Володимир Зеленський скарги українців ігнорує і заявляє, що роботою глави МВС задоволений. Так, в ході своєї великої пресконференції з нагоди року при владі президент назвав Авакова потужним міністром. За словами президента, досі немає кращого кандидата на цю посаду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Аваков звернувся до українців з гучною заявою  з приводу останнього резонансного злочину за участю правоохоронців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?