Команда Меркель почала погрожувати Путіну - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Меркель почала погрожувати Путіну - що сталося

Команда Меркель почала погрожувати Путіну - що сталося
Джерело:  online.ua

Не встигла команда очільника Кремля Володимира Путіна оговтатися після гучного міжнародного конфлікту з Чехією, як офіційній Москві почала озвучувати серйозні погрози німецька влада. Так, 18 червня стало відомо, що очільник Міністерства закордонних справ Німеччини Хайко Маас під час візиту до Відня зробив останнє попередження Кремлю - представник канцлерки Ангели Меркель заявив, що Німеччина може ввести санкції проти Росії через вбивство в Берліні колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на німецьке видання Der Spiegel.

"Федеральний уряд залишає за собою право вжити подальших заходів у цій справі", - заявив німецький дипломат.

Варто звернути увагу на те, що цього ж дня видання Der Spiegel розповіло про звинувачення, які прокуратура Німеччини висунула громадянину Росії у зв'язку з убивством Хангошвілі. Згідно з попередніми даними, генеральний прокурор Петер Франк і його підлеглі дійшли висновку, що злочин було скоєно на замовлення російського уряду.

Як відомо, громадянин Грузії Хангошвілі був убитий в Берліні 23 серпня 2019 року. Кілер двічі вистрілив у Хангошвілі, той помер на місці. За підозрою у вбивстві затримано громадянина Росії. Команда Володимира Путіна заявляє про причетність Хангошвілі до вбивств і терактів, включаючи вибухи в московському метро. Окрім того, очільник Кремля 10 грудня під час зустрічі нормандської четвірки в Парижі поскаржився на те, що офіційна Москва "неодноразово ставила питання перед німецькими колегами з видачі цього бандита і вбивці".

Що цікаво раніше стало відомо, що за наказом лідера Чечні росіяни готували вбивство грузинського ведучого Георгія Габунії, який став відомий після публічної лайки на адресу президента РФ в прямому ефірі. Однак українським спецслужбам вдалося зруйнувати плани Кремля та врятувати життя журналіста.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російська влада накинулася із гучними звинуваченнями на НАТО та Україну — усі важливі деталі  можна знайти в нашій статті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?